Nomad "Hyperactive"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Franske 3D Vision Records er ute med dj Mael`s debut album "Hyperactive".

3D Vision i Frankrike er ute med sin åttende utgivelse. 3D Vision blir styrt av Christoff Drouillet som ga ut albumet "Wild" under navnet Absolum på TIP.World tidligere i år. Han er også kjent for å stå bak Transwave sammen med Dado. Dj Mael, eller Farid Merbouche som han egentlig heter har gitt ut låter i flere år nå, hovedsaklig på 3D Vision, men også på gode selskaper som feks Moonspirits Records. Nå er han ute med sitt debut album som Nomad.


Nomad "Hyperactive" 3D Vision 2001 3DVCD008

1. Gladiator
2. You Are Mutant
3. Schyzo
4. Paper Frame
5. Spaceship Trippers
6. Stay Clear
7. Demons
8. Revolution
9. On The Planet Earth

3D Vision har kjørt på med sin egen franske stil på alle utgivelsene de har kommet med. Dette består av svært harde, mørke psytrance låter, med lite melodier, men mere mørke psykedeliske lyder. Nomad er et godt eksempel på denne stilen, men beveger seg heldigvis mot litt mere melodi på dette albumet. Koveret er ganske stilig med et par alien øyne over en jungel inni, og noe elektronikk på forsiden som jeg ikke vet hva er.

Mange har nok fått et inntrykk i hva som rører seg på 3D Vision, etter de to samlerne de har sluppet allerede tidligere i år (Program Change og Sub Science). Albumet til dj Mael starter med en typisk 3D Vision monster av en låt. Mørkt og dystert, med knallhardt rytmedriv. Skikkelig "night trance". Denne låta kommer nok til å bevege mange dansegulv framover. Dette er musikk som egner seg svært dårlig hjemme i stua, men som tar fullstendig av på party. Låt nr. 2 fortsetter i samme stil, men her kanskje med en liten smule mere melodi og den er litt mere techno inspirert. Låt nr. 3 er nok albumets svakeste spor etter min mening. Like hard som låt nr. 1, men med mindre variasjon. Dette blir for hard core minimalisme for meg. Veldig typisk 3D Vision, og i grunnen ikke noe nytt i denne låta. Låt nr. 4 blir bedre, med en litt "renere" basstromme og mere variasjon i lydene lagt oppå. Fortsatt knall hard mørk transe. Nomad kan nok rocke mange partyer med dette. Noen fete stemmer spriter opp låt nr. 5, pluss noen skumle fjerne lyder som svever innom de bastante rytmene. Men, etter tre-fire minutter kommer det inn en stygg lyd som kan likne på en rautende ku! Personlig synes jeg dette ødlegger låta endel, og det minner meg om gammel acid techno hvor flyalarmer og sirener skulle få folk til å veive med armene...

Så er vi over i andre halvdel av albumet. Det har vært temmelig hyperaktivt til nå, og det skal vi fortsette med. Låt nr. 6 "Stay Clear" høyner kvaliteten med litt mere behagelige lyder og et par svevende toner som gjør seg utrolig godt etter så mye røffe lyder. Likevell er låta hard og psykedelisk. Beste låt så langt på albumet. Låt nr. 7 "Demons" har en fet basstromme som høres ut som den blir pitchet litt opp og ned underveis. En hypnotisk god låt med litt mere melodi enn vi er vant med fra Nomad. Nest siste låt "Revolution" er etter min mening den beste låta på albumet. Den starter svært vakkert med en ropende stemme og litt gitar liknende klimpring, som gjør at man tror det er en psyambient låt i starten. Så kommer det noen hoppende rare rytmer som jeg knapt har vært borti i psytrance tidligere. Dette går etterhvert over til det harde vellkjente rytmedrivet. Låta varierer mye underveis. En spennende ganske annerledes låt enn vi er vant med. "Hyperactive" avsluttes av den mest melodiøse låta på albumet. En fin låt som er hard, samtidig som den til tider er behagelig å lytte til pga den lille melodien. Synes også jeg kjente igjen noen samplinger fra en gammel dj Mael låt her.

Nomads album "Hyperactive" er klart best på de siste fire låtene, og må vell kunne sies å være beste utgivelse på 3D Vision så langt. De har sin egen stil som mange kanskje begynner å få litt nok av. Likevell er det her litt utvikling å finne, og det er godt å høre at bruken av melodier er blitt litt større. Men de lyse tonene har en tendens til å drukne i de tunge harde bass rytmene.
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!