Mana Medicine


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Liquid Sound Design er det psyambiente underlabelet til Dragonfly Records. Her er de ute med sin tredje samler spekket med etnisk psyambient.

Det forrige vi hørte fra Liquid Sound Design var samlemixen "Alex Paterson`s Voyage Into Paradise" som kom ut i vår. Det var en samler bestående av for det meste låter vi hadde fra før. Nå er enda en ny samler ute med bare nye rolige psyambient låter. Et spennende label som har mere spennende i vente. Det er et underlabel av Dragonfly Records, og Killing Joke mannen Youth har nok det meste av æren for det.


Mana Medicine Dragonfly Records 2001 BFLCD49

1. Jairamji "Elephant Waltz" (Remix)
2. Zen Lemonade "Die Ashanti"
3. Angel Tears "Ishka"
4. Ott "Escape From Tulse Hell"
5. Tripswitch "Shamanic Tea"
6. Grey Beard "Anshadhi"
7. Noodreem "Cosmic Jam"
8. Drift "Infusion"
9. Lisa Walker "Orcadrift" (Turtledub Remix)
10. Angel Tears "D`Marot Malach"

Liquid Sound Design har en ganske spesiell logo. Ganske enkle tegninger gjort av Youth. Men de er fargerike, og jeg setter mer og mer pris på dem. Det er faktisk svært kunstnerisk. Koveret er i samme stil som "Alex Paterson`s Voyage", med et lite bilde på midten og en sterk farge rundt. Denne gangen er det grønt og tegningen er av et glass med noe i (medisin?). Du får også et par små bilder inni koveret.

Første artist ut er Jairamji som er Charlie Roscoe. Vi starter og ender i regnskogen med fuglekvitter og litt regn. Låta inneholder endel fløyte som er gjort av Rebecca Laurence og endel akustisk gitarspill. Behagelig er det, men ganske sært. Låtene på dette albumet er ikke gjennomført rolige, men har mye, men rolige rytmer i seg. Neste låt er av Zen Lemonade som nesten er de samme som Slinky Wizard. Zen Lemonade kommer snart med et album. Låta her er det Gus "Bus" Till som står bak i samarbeid med Yukimi Oka (Cozi). Dj Cozi er en søt asiatisk jente (fra Japan?) som spiller utrolig bra psyambient! Jeg var så heldig å høre henne spille på Sola Luna 2001 i Hellas. Der serverte hun et fantastisk fint sett som inkluderte blant annet sjeldne Makyo låter! Låta her er veldig etnisk og dub orientert. En fin og ganske psykedelisk låt.

Låt nr. 3 er av Angel Tears. Bak dette navnet skjuler selveste Seb Taylor seg aka Shakta aka Digitalis aka Somaton, i et samarbeid med Momi Ochion. Seb Taylor er et supertalent og de gir oss her en veldig fin låt med tøffe rytmer, gitarspill og vokal. Vokalen kan minne om Bel Canto, men her er ikke vokalen det mest framtredende. Vi hører også en arabisk fløyte. Noen som vet hvem Ott er? Ott har vært med før på Dragonfly, og serverer en psykedelisk reggae liknende låt med munnspill og orgel! En nyskapende låt innen psyambient. Låt nr. 5 er av Nick Brennan som kaller seg Tripswitch. En virkelig gjennomført herlig psyambient låt. Psykedelisk og drømmende med litt mystisk indisk vokal og rolige rytmer. En av albumets klart beste låter. Tripswitch er noe å holde øye med i framtiden. Låt nr. 6 er som å høre Toires i starten. Skikkelig mystisk marokkansk stemning, med marokkanske blåse instrumenter. Låta forandrer seg endel underveis og er en skikkelig fornøyelse å høre på. De har visst også med samplinger fra Dub Trees. Noodreem gir oss en veldig elektronisk låt kombinert med regn, fuglesang og gitarspill. Spennede oppbygning i låta gjør at den ikke blir som alt annet i denne stilen.

Låt nr. 8 av Drift er nok den mest akustiske låta på denne samleren. Adham Shaikh som blant annet har gitt ut låter på Interchill Records i Kanada står bak det elektroniske. I tillegg er det et tøft gitarspill gjort av Tim Floyd. Låta bringer minner tilbake til sommervarmen på Sola Luna 2001, da Youth selv spilte den på chill out scenen! Nest siste låt er av Lisa Walker og er tatt fra albumet "Grooved Whale". Her er den remixet av Interchill mannen Adham Shaikh. En veldig fin låt, med en spennende sammensetning av elektroniske og organiske instrumenter. Mana Medicine avsluttes med enda en Angel Tears låt. Momi Ochion står nok bak den behagelige kvinnestemmen som dominerer låta, mens Seb Taylor sørger for resten. Veldig chilla og vakkert, men dette nærmer seg pop.

Denne samleren er svært god om du liker sammensetningen mellom psyambient og organiske instrumenter. Veldig eksperimentelt og spennende. Vi vil nok få flere utgivelser i denne stilen. Det egner seg perfekt til hjemmebruk, for dette er ikke for sært og rolig, og ikke for ostete eller hardt.
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!