Macao Cafe feat. P.S.O.I.


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Etnica er nesten ute med et helt album, men det er også et par andre artister med på denne samleren. Her går de under navnet P.S.O.I. (Phuture Sound Of Ibiza)

Mange ble nok skuffet etter Etnica albumet "Nitrox" som kom ut på Spirit Zone i vår. Likevell har ikke alle gitt dem helt opp, da Etnica har vist at de også kan lage god psyambient. (Sjekk feks cd 2 på South Africa 2000 på Etnica.net) Solstice Music i Japan har gitt ut endel eksklusive utgivelser. Nå har de lisensiert en samler fra etnica.net. Det er nesten et album av Etnica guttene Max Lanfranconi og Maurizio Begotti, ettersom hele ni av tretten låter er gjort av dem. Her kaller de seg P.S.O.I. (Phuture Sound Of Ibiza). De bor nå på Ibiza. Det gjør også Frederic Holyszewski aka Synthetic aka Deedrah aka Dado. Denne samleren er kompilert av Max Lanfranconi selv, og består utelukkende av chilla låter. Ordet Ibiza er vell et litt slitt utbrukt navn i forbindelse med plateutgivelser, men vi gir det en sjanse når slike artister står bak...


Macao Cafe feat. P.S.O.I. Solstice Music 2001 SOLC008

1. Federico Baltimore "Tobin or not tobin?"
2. P.S.O.I. "Evolution Of The Merkaba"
3. Ju Ju Space Jazz "Undercover Mystic"
4. P.S.O.I. "Cato"
5. P.S.O.I. "Flamencos"
6. P.S.O.I. "Candyman"
7. J. Dough/B. Buchbinder "Envious Eyes"
8. P.S.O.I. "What You Gonna do?!"
9. P.S.O.I. "The end of the beginning"
10. Etnica "Triptonite" (Playa Mix)
11. P.S.O.I. "Sailing"
12. Sergio Mendoza y Federico Baltimore "Levante"
13. P.S.O.I. "Forget About It"

Innpakningen er visst tegnet av Etnica selv også denne gang. Ganske stilig og passer godt til innholdet. Det er grønt og på forsiden er det et maleri fra en kafe. Inni er det et kart over Ibiza. Ellers er det ispedd den fine Solstice logoen og den tøffe Etnica logoen (totempælen). Hele dette albumet har et svært balearisk preg over seg, noe psykedelisk musikk har benyttet seg veldig lite av tidligere. De har her gått inn i en total forvandling av stil. Dette er såkalt "lounge musikk" som du like godt kan høre på en kaffebar i Oslo, som på en kafe i Spania. Det hele er utrolig eksperimentelt, og det blandes en rekke forskjellige stilarter.

Først ut er Frederic Holyszewski (Deedrah) som har skiftet navn til et litt mere spanskt i forbindelse med denne utgivelsen. Federico Baltimore kaller han seg, og gir en låt totalt ulikt alt dere har hørt fra ham fra før. Låta begynner med et kor, før en ren jazz låt med hovedsaklig saksofon og kontrabass setter inn, ispedd litt elektronikk. Du må nesten like jazz for å sette pris på denne låta, og her har vi virkelig tatt veien inn på en røykfylt jazz kafe! Neste låt er av Phuture Sound Of Ibiza (Etnica). Albumets klart vakreste låt. En leende myk kvinnestemme og et tordenvær åpner låta, før et vakkert akustisk gitarspill tar over. Litt rolige break beats setter rytme på det, og det blir til en utrolig behagelig chilla låt.

Ju ju Space Jazz er vell mest kjent for album utgivelse på fantastiske Matsuri Productions, men de har gjort mye etter at det gikk konkurs. De har alltid vært sære i stil. Her gir de oss en sirkus liknende jazzete trompet låt. Ikke helt tingen for meg, for her er det kunn brukt akustiske instrumenter. Straks mye kjedligere uten elektronikk! Låt nr. 4 er igjen av P.S.O.I. Her en behagelig rolig break beat låt med en tydelig og behagelig bass som lister seg gjennom hele låta. Det er også her tatt i bruk saksofon i tillegg til en litt drømmende melodi. Også litt morsomt med samplinger av "ko ko" fra en gjøk! Deretter er det tid for Flamenko! Rullende rytmer med en sprek flamenko gitar oppå. Veldig latinsk og rytmisk. Overraskende å se hvor mange ulike stilarter disse Etnica guttene håndterer! Låt nr. 6 "Candyman", igjen av P.S.O.I. fikk meg med en gang til å tenke på Halloween da jeg hørte den. Låta er visst også laget i inspirasjon fra skrekkfilm klassikeren "Candyman"! Ganske tøffe rytmer med en skummel melodi. En av de beste låtene på albumet. Så er det klart for chilla hip hop av to for meg ukjente navn, heldigvis uten rap. En jazzete saksofon er igjen med, men låta blir litt for tam for meg. Det fortsetter med hip hop i låt nr. 8. P.S.O.I. serverer her en veldig dub aktig funky låt. Igjen blir det for kjedlig. Slik musikk finner du nok på de fleste "trendy" chill samlere for tiden. P.S.O.I. serverer så en svært vakker låt igjen, med mindre rytme. Ganske atmosfærisk og svevende.

I låt nr. 10 får vi klassikeren "Triptonite". Her går de også under navnet Etnica. Dette er selfølgelig den chilla Playa versjonen. En vakker låt med en ufattelig behagelig arabisk fløyte. Du finner denne låta flere andre steder også. Låt nr. 11 (av P.S.O.I.) er kanskje albumets første skikkelig psykedeliske låt. En bra låt som likner mere på tidligere psyambient låter av Etnica enn det andre vi har hørt her. Nest siste låt er et spennende samarbeid mellom Frederic Holyszewski eller Federico Baltimore som han kaller seg her og Serge Souque som har gitt ut album under navnet The Antidote i sommer. Han er også kjent fra super gruppa Total Eclipse. Han har blitt inspirert av Dado, og tatt seg et spanskt navn han også. Sergio Mendoza kaller han seg :) Låta her er vell til tider mere spansk enn spanjolene selv kan lage! I tillegg har de blandet endel etniske rytmer og litt fløyte. Ganske fin låt, men langt i fra psykedelisk. P.S.O.I. avslutter med en drum`n`bass låt! En ganske tøff melodi åpner låta, før den groovy bassen og break beat rytmene ruller av sted. En god låt for drum`n`bass folket.

Macao Cafe er ikke som jeg forventet meg. Her er det veldig lite psykedelisk å finne, men noen virkelig fine behagelige låter er det likevell. Kanskje har vi også bare godt av å utvide horisonten litt med slik musikk. Likevell mener jeg at Ibiza fenomenet og endel av denne typen chill out er litt for mye brukt, og at endel av disse låtene går litt for langt over til feil side.
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!