S.U.N. Project "The Remixes"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Spirit Zone har sluppet atter et nytt S.U.N. Project album. Denne gang gamle låter i ny versjon.

S.U.N. Project har nærmest spydd ut album de siste årene. I år har de bremset litt opp med produksjonen, og tar et tilbakeblikk på tidligere utgivelser. Dette har de gjort ved å gi ut dobbelt albumet "Guitar Trax" som inneholder bare gamle låter med gitar i. Ganske tragisk etter min mening. Det gjelder visst her å få tynt ut mest mulig penger av det de har gjort tidligere, og når de er lei av å sitte i studio er jo dette en enkel løsning... De er nå også ute med "The Remixes" der endel andre artister har fått bryne seg på deres låter.


S.U.N. Project "The Remixes" Spirit Zone Records 2001 SZ092

1. The Suburbs (S.U.N. Project Rmx) 07:44
2. Tribolus (Etnica Rmx) 08:27
3. Spaceships+Spacepeople (Electric Universe Rmx) 08:58
4. Slap (Original Mix/Unreleased on cd) 07:57
5. Slap (Necton Rmx) 08:23
6. Frisco Machines (Spirallianz Rmx) 07:12
7. Frisco Machines (S.U.N. Project Rmx) 07:16
8. Space Dwarfs (Space Tribe Rmx) 08:28
9. The Saw (S.U.N. Project Hoellentrip Rmx) 06:17

S.U.N. Project består av M.A. Menichelli og Mc Coy. Koveret denne gang er i grunnen skikkelig fint. S.U.N. Project logoen i fine rødlige farger. Jeg har alltid vært litt kritisk til overdreven remixing av låter. Dette skyldes at remixene som regel er dårligere enn originalene. Dette synes jeg også ødelegger litt av sjarmen ved låtene. Men vi får gi dette albumet en sjanse. Det er jo litt spesielt med et album bestående av bare remixer. S.U.N. Project var en gang en rocke gruppe som dro på ferie til Goa og ble forvandlet til et psytrance band. Likevell har de holdt på rocken og blandet det inn i låtene. Men de har også blitt mer og mer minimalistiske i stil for hvert album som har kommet.

Først ut er en remix av S.U.N. Project selv. Den nye tyske stilen. Stumping og ganske kjedlig. Låt. nr. 2 "Tribolus" er remixet av Etnica. Før kunne man forvente virkelig store ting når de var innvolvert, men forventningene er ikke så store etter deres album "Nitrox" som kom ut på Spirit Zone i vår. Remixen de gir oss her synes jeg faktisk er hakket bedre enn originalen! De tilfører låta litt fin melodi og endel variasjon. Mere variert enn hva Etnica har kommet med i det siste. Kanskje litt mere den gamle stilen faktisk. Electric Universe remixer en blanding av låtene "Spaceships" og "Spacepeople". Resultatet er veldig melodiøst, hardt og drivende. Ganske fint å danse til, men en låt man fort går lei av.

Neste to låtene er en låt ved navn "Slap", som tidligere ikke er gitt ut på cd. Vi får først originalmixen og så en remix av Necton. Originalen er i samme vante S.U.N. Project stil som jeg begynner å gå litt lei av. Ikke noe nytt her. Necton tilfører låta sin techno aktige stil, noe som fører til at det blir litt mere driv over den. Faktisk litt bedre enn originalen. De neste to låtene er "Frisco Machines". Først remixet av Spirallianz. Mørkt, hardt og minimalistisk, slik vi er vant med fra den kanten. Spirallianz er å anbefale live, men låta her rørte ikke ved min dansefot i hvertfall. S.U.N. Project selv gir oss sin remix versjon av låta. Originalen er temmelig lik, og absolutt å foretrekke.

Låta "Space Dwarfs" kommer så remixet av Space Tribe. Denne låta er etter min mening en av de klart beste låtene S.U.N. Project har kommet med. Etter å ha hørt så mye på originalen som jeg har gjort, var det rart å høre en annen versjon. Det blir liksom feil! Likevell synes jeg Space Tribe klarer å gi oss den beste remixen på dette albumet. Låta "The Saw" avslutter det hele, remixet av S.U.N. Project selv. En ganske bra låt som får oss til å tenke på Goa i India med en gang den begynner. Igjen må jeg si originalen er best, selv om denne versjonen er veldig lik.

Alt i alt synes jeg dette albumet blir overflødig. Det er helt klar å anbefale kjøp av de originale albumene i steden. S.U.N. Project er visst på vei med enda et nytt album. Vi får se om det blir bedre, men forventningene er ikke lenger så store.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!