Eternal Basement - Magnet


Top level Music reviews


Review by Frank Lorvik (in Norwegian)

ETERNAL BASEMENT: Magnet (Blue Room Released)



Bak dette noe merkelige navnet skjuler seg tyskeren Michael Kohlbecker. Han er en svært dyktig trance/techno-musiker med lang erfaring og i gamle dager når vi spilte ”hard trance” så var hans plater noen av mine største favoritter! Den gang lagde han mange av låtene sine sammen med en kar ved navn Pascal Mollin men jeg vet ikke hvem han er. Ett av sporene som jeg spilte hyppig den gang er med på dette albumet i en ny og langsommere versjon og heter ”Taking place in you” – ellers er det såvidt jeg kan se og høre bare ny låter her. Dette er det andre Eternal Basement-albumet produsert i 1998 og 1999 men ikke utgitt før i år (det forrige kalt ”Nerv” ble utgitt på Harthouse i 1995). Denne gangen har han lagd de fleste låtene sammen med en dame ved navn Alexandra Bachmann, men ikke heller hennes navn er kjent for meg.

Eternal Basement er slettes ikke det eneste prosjektet Kohlbecker er kjent for: han har nemlig gitt ut ett album kalt ”Def = Lim” og tre singler sammen med Gabriel Le Mar som Montauk-P, og en singel og to album – ”Mystic Cigarettes” og ”Midnight’s Children” – som Saafi Brothers sammen med Gabriel Le Mar og Alex Azary (Aural Float). Alle disse utgivelsene er på Blue Room Released. I tillegg har han bl.a. gitt ut flere låter under navnet Taklamakan sammen med Alex Azary på Elektrolux og på egen hånd utgivelser under aliaser som Tronic, Paragon, B-Flame, S.M.I.L.E. og Negative Return, samt AR006351 sammen med Klaus Löschner (DJ Good Groove), Trasher X sammen med Maik Maurice (Resistance D) og Fünf D på Spirit Zone sammen med Alexandra Bachmann.

Det klassiske / typiske Eternal Basement-lydbildet er supertungt, massivt, melodiøst og svært velprodusert, og slik er også dette albumet som åpnes og avsluttes med klassiske, symfoniske toner. Stemningene er stort sett dype, mørke og hypnotiske men samtidig trygge og behagelige. Med tre unntak så er alle de ti sporene på ”Magnet” pumpende, dansbar trance-techno. Noen av låtene nærmer seg stilmessig melodiøs, psykedelisk trance mens andre er av den mer repetitive Montauk-P-sorten. Liker dere Saafi Bros og / eller Montauk-P så må dere ha denne..!


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!