Makyo "Suzhou River"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Gio Makyo er ute med en cd singel på Uplink Records. Dette er musikk fra den kinesiske filmen Suzhou River.

Gio Makyo fra Japan har allerede kommet med album i år. Yakshini heter det, og det kom ut på Dakini Records i sommer. Gio Makyo er en mester til å lage psykedelisk ambient. Han har her fått i oppdrag å lage film musikk til den kinesiske filmen "Suzhou River". Det skal visst være en ganske bra film, så det hadde vært morro å se den. Det er ikke ofte man får se filmer med så god musikk... Nå har låta fra filmen kommet på en cd singel på Uplink Records.


Makyo "Suzhou River" Uplink Records 2001 ULR010

1. Suzhou River (Underwater Dub Mix) 18:27

På koveret kan man se et par bilder fra filmen. På forsiden er det bilde av en kineser under vann. Inni er det bilde av en kinesisk kvinne på et toalett. Det ser litt mørkt og trist ut, og det er kanskje det filmen er. I såfall, gjenspeiler musikken dette. Det er bare en låt på denne singelen, men den varer hele 18 minutter og 27 sekunder! Makyo låter varer ofte svært lenge og forandrer seg veldig underveis, slik at det blir en slags reise. Makyo har variert endel i stil mellom alle utgivelsene sine, og det begynner å bli endel! Likevell er alt han har kommet med rolig og vakkert. Jeg spurte han på en mail om artister han var inspirert av, og fikk til vite at blant annet Saafi Brothers, Toires og The Infinity Project var grupper han likte godt. Til tross for dette har Makyo og hans Dakini Records skapt en helt særegen stil innenfor ambient.

Låta begynner med noen kinesiske stemmer som sier noe. I bakgrunnen hører vi en rolig vakker og litt trist melodi. Etterhvert får vi høre skvulpende vann som sannsynligvis skal være Suzhou River. Så glir den vakre melodien bort og en skikkelig tung dub rytme kommer inn med en litt skummel lyd i bakgrunnen. Deretter får vi høre endel fint piano spill oppå det hele. Låta ruller av gårde i chilla tempo, mens piano spillet varierer endel hele veien. Etterhvert kommer melodien tilbake, og vi hører noen stemmer i det fjerne. Ganske dypt og mektig. Diverse lyder er innom, men det samme tempoet består hele veien. Etter tretten og et halvt minutt kommer en ny melodi inn med et vakkert tradisjonellt kinesiskt fiolinspill i bakgrunnen. Utrolig vakkert, med litt harpe og piano oppå det hele! Det hele avsluttes uten rytme og bare en utrolig behagelig tone som glir sakte men sikkert bort i det skvulpende vannet.

Makyo skuffer som vanlig ikke i det hele tatt. En vakker cd singel som er god å ha for de som elsker psykedelisk ambient av denne typen. Men er du ikke fan av Makyo, er det kanskje drøyt å kjøpe den for en låt. Jeg angrer i hvertfall ikke et sekund på at jeg skaffet meg denne!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!