Assassi:Nations


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
TIP.World gir oss The killers. Et nytt kapittel i Nations serien som tar for seg noe av det hotteste innen psytrance for tiden

Nations serien på TIP.World fortsetter på sin fjerde utgave. Tidligere har vi fått Halluci:Nations, Divi:Nations og Xpla:Nations. Denne samle serien har tattt for seg den harde dansbare delen av psykedelisk trance. TIP.World har plukket ut det nyeste som rører seg av psytrance, og denne serien er et godt bilde på hva som herjer rundt på festivaler og partyer i verden nå, men også hva som kommer til å slå til neste år.


Assassi:Nations TIP.World 2001 TIPWCD15

1. Alien Project "Midnight Sun" (GMS Rmx)
2. Meathead Productions "The Big Ships"
3. 1300 Mics "Salvia Divinidorum"
4. Alien Project vs Asterix "Genetic Eyes" (Genetically Modyfied Rmx)
5. D-Tek N` Dr. Panic "Psychedelic Cowboy"
6. Zorba feat. Chicago "The Rush"
7. Logic Bomb "Lodjik"
8. The Antidote "Have A Drink"
9. Synthetic "The Mummy"

Den tøffe TIP.World logoen preger koveret også denne gang. Det virker som psytrance gjengen flytter til Ibiza snart alle sammen! Hele 6 av disse låtene er spillt inn på party øya Ibiza. Dette fører til endel spennende samarbeid mellom store artister, men også til negative sider som feks kommersialisering av psytrancen ved å blande inn eurotrance som herjer de fleste av øyas utesteder hele sommeren. Først ut er den unge israeleren Ari Linker (Alien Project) som ga ut det roste albumet "Midnight Sun" i sommer. Her får vi en remix av låta "Midnight Sun" gjort av Riktam og Bansi (GMS). Den originale låta er en kjempe bra låt, og er allerede blitt en slags klassiker. GMS gjør den ikke noe særlig dårligere. De tilfører låta sin typiske harde GMS stil. En bra remix, som allerede har herjet diverse festivaler i sommer. Låt nr. 2 er gjort av Frederic Holyszewski, som også går under navnene Deedrah, Dado, Synthetic og Federico Baltimore. Her samarbeider han med Riktam og Bansi (GMS). Et spennende samarbeid som høres ut som en blanding av Deedrah og GMS, men mest som Deedrah. En hard og veldig psykedelisk låt. Den vil nok helt sikkert slå til på endel dansegulv i det neste halvåret.

På Sola Luna 2001 i Hellas hørte jeg dj John Phantasm spille en låt som virkelig fikk folk til å gå bananas på gress sletten foran scenen. Det var ikke før jeg kjøpte Assassi:Nations jeg fant låta. 1300 Mics med låta "Salvia Divinidorum" er det. Dette er et samarbeid mellom Ibiza mannen Chicago, Shpongle mannen Raja Ram og GMS (Riktam og Bansi). De viser her atter en gang sin kjærlighet for hallusinogene stoffer, ved å starte låta med en stemme som forteller om Salvia Divinidorum. Forrige gang var det DMT som ble hyllet. Salvia Divinidorum er visst en plante som er enda sterkere enn DMT. D`en i LSD blir gjenntatt i et ekko i det rytmene starter. Skikkelig tøff mørk låt med totalt psycho lyder. Denne låta vil nok aldri slå feil på et psytrance party! Låt nr. 4 er igjen en låt av israelske Alien Project, her i et samarbeid med Asterix. Svært dansbar låt, med litt mindre variasjon enn vi er vant med fra den kanten. Veldig inspirert av GMS stilen.

Så er det tid for to mexikanere som jeg aldri har hørt om før. "Psychedelic Cowboy" er faktisk en blanding av country musikk og psytrance!! En gitar som får meg til å tenke på Juno Reactors "Pistolero", men låta er helt annerledes enn dette. Den er veldig hard. En morsom og ganske bra låt, selv om bruken av country ble litt for overdrevet for meg. Deretter er det klart for albumets desidert største nedtur! Zorba er Riktam (GMS) og Celli. Her samarbeider de med Chicago. Alle disse har hatt låter på den mere ostete Movers`s & Groovers serien. Låta de gir oss her er nesten ren eurotrance! Veldig ostete men ganske hard låt. Utrolig skuffende at slike artister faller totalt av lasset og synker så dypt på den måten. Det svekker i hvertfall min tillit til dem! Et tegn på at de har bodd for lenge på Ibiza?

Svenske Logic Bomb er mere produktive enn noen gang. De gir oss her låta "Lodjik", som er veldig intens og hard. Veldig brå låt som vil bli likt av de som har sans for kaos med masse psycho lyder og harde rytmer. En stilig låt. Serge Souque ga ut albumet "Antidotcom" på Solstice Music i Japan i sommer under navnet The Antidote. Låta her er typisk Antidote stil (smakebit på stilen du finner på albumet) med litt break beat rytmedriv oppå monotone techno rytmer. Vi får pause ved at et glass blir fylt opp av noe flytende. En spesiell låt som gjør seg på et stort anlegg. Assassi:Nations avsluttes av Frederic Holyszewski (Synthetic). Synthetic har visst nå gått over til Spun Records (GMS sitt eget label). Jeg har hatt mest sans for det Dado har gjort under andre navn enn Synthetic etter å ha hørt en 12 tommer han slapp på Twisted Records. Låta vi får her er skikkelig monoton, rufsete og "skitten". Den minner meg mere om industriell hard house enn om psytrance. En slik låt burde ikke ha noe å gjøre på en samler som dette. Vi får bare håpe at det ikke blir denne stilen som herjer dansegulvene til neste år!

Assassi:Nations er jevnt over veldig bra, bortsett fra to låter. Første halvdel er best og denne er klart bedre enn forrige Nations samler. Anbefales til alle som vil ha et innblikk i moderne psykedelisk trance. Jeg avslutter med hva TIP crewet selv skriver: "In this instalment of "Nations", laptop trancers converge and merge in an electric psychedelic 3 ring circus. Gigantic, galactic, resin-nons rubber burning blockbusters. 9 epics of full digital 3d, surround sound, dolby pro logic done with the very latest spacial effects. We`re on the hunt for the stunt."
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!