Floatation


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Kanadiske Interchill Records er ute med en samler bestående av flere gode ambient artister, inkludert en Shpongle låt du ikke finner noe annet sted

Kanadiske Interchill Records baserer seg på ambient, hovedsaklig av den psykedeliske typen. Nå er de ute med samleren Floatation som har fått min oppmerksomhet pga listen over artister som er med på denne samleren. Her finner du nemlig en låt av selveste Shpongle som ikke er å finne noe annet sted, en låt av japanske Makyo som er en av mine klart største favoritt artister og norske Circular!


Floatation Interchill Records 2001 ICHILLCD012

1. Neil Sparks "Miramar
2. Adham Shaikh "Sabadhi"
3. Ishq "Sol"
4. Mystical Sun "River Goddess"
5. Mere Mortals "Lyricism Of Symmetry"
6. Steve Roach "This Life"
7. Makyo "Clarity" (Melting Snow Mix)
8. Shpongle "Saudade pt.II"
9. Eat Static "Caveman"
10. Circular "Drifting"

Som dere sikkert har skjønt allerede er dette flytende behagelig musikk. Koveret er også fint, med bilde av et vann i soloppgang med skog rundt. Først ut er Neil Sparks som tar i bruk en blanding av egyptisk tabla, saksofon og elektronisk ambient. Veldig rolig og behagelig. Adham Shaikh serverer en svært vakker låt, med dryppende og svevende toner. Her er det også litt piano, og hele låta svever i et utrolig chilla leie. En behagelig bass er også innom. Ishq gir oss så en låt som starter med barnelatter. Ishq har vært å finne på flere gode psyambient samlere i det siste, blant annet på Nada Masala på Dakini Records i Japan. Låta vi får her er noe av det fineste jeg har hørt. Det flyter av sted uten rytme og med litt nynnende vokal innimellom. Mystical Sun åpner sin låt med en slags regnskogsfølelse. Denne låta blir veldig stillestående og det skjer lite. Mere Mortals har jeg ikke hørt om før. Han gir også en svevende og behagelig låt med blant annet piano, men her er det for det meste elektroniske lyder.

Amrikanske Steve Roach gir en svært stillestående låt igjen. Her skjer det lite utenom en svevende tone. Den kan nok bli for kjedlig for mange. Så er det tid for en av mine favoritt artister! Gio Makyo fra Japan serverer låt nr. 7. Første låt med litt mere rytme enn de andre. Her er piano og fuglesang det mest sentrale, i tillegg til litt nynnende kvinnestemme og en litt jazzete bass. En fin låt. Deretter får vi en låt av Shpongle som faktisk bare finnes på denne samleren! En eksklusiv låt hvor Raja Ram har gjort det meste med fløyten sin, og Simon Posford med litt synth i bakgrunnen. En svært vakker låt som alltid med Shpongle. Eat Static bestående av Merv Pepler og Joie Hinton er også overraskende nok med på denne samleren. De gir oss nest siste låt "Caveman". En litt mystisk låt som er veldig vakker. Her får vi også litt sær vokal. Definitivt god ambient. Bjarte Andreassen og Jostein Dahl Gjelsvik utgjør den norske ambient gruppa Circular. De avslutter denne samleren med låta "Drifting" fra deres fantastiske album "Divergent" som de har sluppet på norske Beatservice Records. Låta vi får her er en av de klart vakreste fra albumet. Allerede en klassiker for meg. Albumet "Divergent" er et mesterstykke, og anbefales til alle som liker rolig ambient av denne typen. Jeg for min del har hatt en Circular låt på telefonsvareren min i over et år nå...

Dette er en meget god samler med flytende totalt avslappende ambient låter av den psykedeliske og den technofiserte typen. Du får i tillegg til et par eksklusive sjeldne låter, overblikk over mange gode ambient artisters stil. Anbefales, men vær obs på at den kan være vanskelig å finne i Europa.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!