Cosma "Simplicity"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Israelske Avihen Livne er ute med sitt debut album under navnet Cosma på YoYo Records.

Israel kommer stadig med nye gode artister. Avihen Livne har i år kommet med sitt debut album på YoYo Records under navnet Cosma. For meg atter et nytt navn, på lik linje med israelske Alien Project som ga ut et fantastisk album i sommer. Cosma har en annen stil, men lyder svært mektig likevell.


Cosma "Simplicity" YoYo Records 2001 YOYO48

1. Sleep Of Peace
2. Your 911
3. Find Out
4. Out Of Range
5. Simplicity
6. Cosmatic
7. Human Evolution
8. Saffy Smoke A Lot
9. Cusanam

Koveret har jeg ingen anelse om hva skal forestille denne gangen, men på baksiden er det noe som kan likne på fibrene i en fuglefjær. Israelerne har de siste par årene vist at de kan tilpasse seg annet enn "full on" israeli stil. Denne gang har Avihen Livne uten tvil hentet inspirasjon fra mere nordlige breddegrader, nemlig scando soundet fra Atmos. Det er ikke få som har gått i Atmos sine fotspor. Her dreier det seg om psytrance, der rytmene er i hovedsetet og få, men svært markante behagelige toner oppå, som gjør at det blir veldig transete.

Første to låtene er som å høre rene Atmos låter. Det er et herlig massivt lydbilde, men uten overdreven bruk av ingredienser. I låt nr. 1 hører vi blant annet samplinger av en kvinnestemme som kan høres ut som er fra en kirke. Dette er dansbart til tusen, og passer ypperlig til soloppgang. Altså "morning trance" av beste kaliber. Låt nr. 3 "Find Out" er blant mine favoritter på albumet. En ganske mørk og drivende låt, som på slutten svever av sted i herlige toner. For svevende og transete er disse låtene uten tvil. Låt nr. 4 "Out of Range" er en litt hardere låt som nærmer seg GMS i stil, men når ikke helt opp. Låta "Simplicity" er en chilla psyambient låt. Noen fine stemmer nynner, og en behagelig melodi er innom. En vakker kvinnestemme synger litt innimellom. Cosma viser her at han absolutt kan mestre denne genren også. Låt nr. 6 "Cosmatic" starter med bønnerop til Alla! Dette synes jeg er ganske stilig og fører et litt mystisk preg over låta. En låt som gjør at folk kan få fullstendig frysninger på ryggen.

Grensen mellom det geniale og det alt for ostete kan være ganske tynn. Cosma klarer for det meste å ballansere greit mellom dette, og vil nok derfor treffe et ganske bredt publikum. Låt nr. 7 er igjen skikkelig Atmos stil, men med noe mere israeli preg over seg. På nest siste låt bikker dessverre Cosma litt for langt over til den ostete siden. Det blir alt for cheese med disse synth riffene og fiolinspillet sammen med det hele. Siste låt er nesten i samme gate som Infected Mushroom, men er ikke på langt nær så variert. I tillegg blir dessverre også denne låta litt for ostete for meg, og eurotrancen ligger farlig nære til tider.

Cosmas debut album "Simplicity" synes jeg var overraskende bra! Mye svært dansbare låter som er behagelig etter en lang natt med mørkere transe. Likevell må det sies at det ikke er noe særlig originalitet i dette, for dette har vært gjort før. Men det gjør meg ikke noe å få flere låter i denne stilen når det gjøres på denne måten. Anbefales for de morgenglade!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!