Digital Mystery Tour "D.M.T."


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Nytt psyambient album ute på Twisted Records. Bak dette står selveste Stephane Holweck og Loic Vanpoucke (Total Eclipse), Florian Seriot og Guilleaume Thevenin (Toires) og Michio Baba. (Japan)

Twisted Records er ute med sin andre cd utgivelse i år. Twisted er et av de mest spennende selskapene innen psykedelisk musikk, og er her ute med et veldig spennende album. Et samarbeid mellom artister som fra før har vist seg å være svært dyktige musikere. Digital Mystery Tour er nok et nytt navn for de fleste, men en låt har vært å finne på samleren Backroom Beats som kom ut på Twisted tidligere i år.


Digital Mystery Tour "D.M.T." Twisted Records 2001 TWSCD17

1. 010 Seti 101
2. Chilam Balam
3. Smokemon (Chillemon mix)
4. The Blooming (Change mix)
5. Nadeshiko`s Dream
6. Run Time
7. Mass
8. "Saute Mouton" Syndrome

Veldig uventet kom dette albumet, og før jeg fikk det, rakk jeg å finne ut hvem som står bak dette prosjektet. Det var nesten så jeg fikk bakoversveis. Et samarbeid mellom selveste Stephane Holweck og Loic Vanpoucke, mest kjente fra utrolige Total Eclipse. Sammen med Florian Seriot som står bak Toires, som ga ut det vakre albumet "Oued" i fjor, og japaneren Michio Baba som visstnok skal være fanatisk interessert i teknologiske leketøy og skal være lærer i elektronisk musikk... I tillegg har de fått med hjelp fra Miyuki Kasahara og Guillaume Thevenin. Med disse navnene lover jo dette prosjektet rimlig bra allerede! Koveret er i grunnen litt kjedelig. Brunt med noen striper og inni er det bilde av noe elektronikk.

Et par av låtene er faktisk skapt gjennom samarbeid via internet! Ellers er noen av låtene laget i Totaly Eclipsed Records studio (labelet til Loic Vanpoucke fra Total Eclipse) og resten er laget i Japan. Japanerne har de siste par årene vist seg å være svært dyktige med psyambient, og det gjør det ikke mindre spennende når det samarbeides med kremen av franske og marokkanske artister! Hele dette albumet består altså av psykedelisk ambient.

Albumet starter med rare sære lyder, rett før en behagelig tone glir inn. Stadig mere behagelige toner kommer inn, blandet med et bredt spekter av psykedeliske lyder. Dette er gjennomgående i alle låtene på albumet. Mye ny spennende japansk elektronikk har åpnet nye muligheter for nye dimensjoner innen ambient. Senere i låta kommer det også inn forsiktige smektige rytmer. Hele albumet er generelt svært rolig. Veldig behagelig og det blir ikke kjedlig, slik ambient album fort kan bli om det er lite variasjon til stede. Låt nr. 2 "Chilam Balam" tar i bruk litt fløyte liknende lyder, og setter opp tempoet litt med mere rytmer og en ganske morsom funky bass. Låt nr. 3 er en av de vakreste på albumet. Marokkaneren Florian Seriot fra Toires har tydelig satt sitt preg på denne låta, med etniske stemmer og svevende toner inspirert av Sahara ørkenen. En klar favoritt på albumet.

Låt nr. 4 "The Blooming", her i en change mix er også å finne på Backroom Beats samleren. En fin ganske melodiøs låt med spennede rytmer. Låt nr. 5 roer endel ned igjen i starten. En låt som kan høres mye ut som film musikk med endel stryker liknende lyd. Mot slutten kommer endel litt tunge, men chilla rytmer inn. Litt dub inspirert og en fantastisk låt! Låt nr. 6 "Run Time" får deg til å tenke på vann, med skvulpende lyder! Det er utrolig hvor mye fine lyder disse karene får vridd ut av sine maskiner. Denne låta har en jevn rolig rytme som går gjennom hele låta. Nest siste låt er av to av gutta fra Total Eclipse. En litt rocka tromme går gjennom hele låta. Den utvikler seg til nok en favoritt på albumet, med kjempefin melodi og så behagelig som det kan få blitt! Siste låt er som å høre Toires. Med toner du også finner på albumet "Oued". Det er noe mystisk og ur etnisk over det Florian Seriot er med på, og det bringer gode minner tilbake til den marokkanske ørken da Toires serverte det vakreste live settet jeg har hørt på Morocco2001. En rolig fin avslutning på albumet.

Den eneste personen som er med på alle låtene er Stephane Holweck (også tidligere medlem av Juno Reactor). Han har nok det meste av æren for for dette albumet. Det er visst også han som har bragt disse musikerne sammen. Hele albumet er spekket med behagelige låter og spennende lyd. De fleste låtene er laget slik at de glir greit over i hverandre. Uten tvil et av de beste psyambient album utgivelsene i år. Terningkast 6!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!