Matt Coldrick "Music For A Busy Head"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Matt Coldrick, tidligere kjent for The Green Nuns Of The Revolution er ute med ambient album på hans eget label Absolute Ambient.com

Det er flere eksempler på artister som har gått fra å produsere hard psykedelisk trance til å lage rolig ambient. Matt Coldrick er en av dem. Han var tidligere medlem i super gruppa The Green Nuns Of The Revolution, sammen med Dick Trevor som nå lager psytrance under navnet Hex. Matt Coldrick har de siste årene drevet mest med eksperimentell elektronisk musikk og ambient. Nå er han ute med solo album på sitt eget nystartede label Absolute Ambient.com.


Matt Coldrick "Music For A Busy Head" Absolute Ambient.com 2001 AA0001

1. Crown Violet Selflessness
2. Brow Purple Wisdom
3. Throat Blue Unity
4. Heart Green Contentment
5. Solar Plexus Yellow Radiance
6. Naval Orange Purity
7. Base Red Patience

Ofte er det slik at koveret på cd`n gjenspeiler det vi får høre. Koveret her er ganske minimalistisk, men kunstnerisk. Grønn bunnfarge med hvite streker lagt i en spiral. Jeg synes det gjenspeiler musikken på dette albumet.

Det kan nevnes med en gang at dette er svært dyp musikk, og for de fleste vil nok dette bli for sært. For mange er det bare lyd og ikke musikk. Ved første raske gjennomlytt kan det faktisk høres svært kjedlig ut! Det finnes ikke en eneste tromme på hele albumet. Men det har vist seg før at slik musikk må man sette seg litt inn i, og det passer seg ikke til alle stunder. Alle låtene går svært rolig. Det svever avgårde i lyder som høres ut som de kommer fra en annen galakse. Her skjer ikke ting brått, men seigt over lengre tid er det hele tiden forandring. Noen vil nok si at dette ikke er psykedelisk ambient, men heller techno ambient. Skillet mellom disse to genrene synes jeg er null når det kommer til det roligste du finner av ambient. Dette albumet kan nok best sammenliknes med senere utgivelser av norske Biosphere som feks albumene "Substrata" (Origo Sound 1997) og "Cirque" (April Records 2000). Andre gode sammenlikninger er norske Circular som har gitt ut albumet "Divergent" på Beatservice i 1999. Pete Namlook har pumpet ut liknende musikk i mange år nå.

Det er ikke noe markant skille i stil mellom låtene på dette albumet. Alle er dype, kalde og svært vakre om du er i den rette stemningen. Stort roligere enn dette kan ikke musikk bli. Etter en skikkelig gjennomlytt og innlevelse i musikken ble det totalt chill out! Dette egner seg ypperlig til å roe seg helt ned med, til meditasjon eller andre øvelser som krever total avslapning. Favoritter på albumet må bli nr. 1 og 3 som er de vakreste. Ellers går albumet i samme flytende rolige stil.

Albumet anbefales for de som tørr å gå et stykke dypere i musikken enn de vanligvis gjør, og vil sette seg litt inn i den. Liker du denne form for ambient finnes det ganske mye der ute, men sjekk ut norske artister først. For Norge ligger endel framme med slikt. Det er jo ikke så veldig mye annet å ta seg til i øde bygder i nord Norge om vinteren når det er mørkt hele døgnet. Så fyr opp et stearinlys og en røkelse, slukk det elektriske lyset og ro deg helt ned til Music For A Busy Head! Her er hva Matt Coldrick selv skriver om albumet:

"Music For A Busy Head is deep ambient music designed for dreaming. The tracks are composed in keys that resonate with each of the seven chakras in turn, all below the tempo of the human heart at rest."
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!