Saafi Brothers - Midnight's Children


Top level Music reviews


Review by Frank Lorvik (in Norwegian)

SAAFI BROTHERS: Midnight’s Children (Blue Room Released)



Saafi-”brødrene” Michael Kohlbecker (aka Eternal Basement, Fünf D etc.) og Gabriel Le Mar er tilbake med sitt andre Saafi Brothers-album, og de lever ikke overraskende opp til de meget høye forventningene! De som har hørt musikken til tyskerne Kohlbecker (se anmeldelsen av det nye Eternal Basement-albumet) og Le Mar (bl.a. de to fenomenale soloalbumene ”Gab’s Lab” & ”Gab’s Gift” på Spirit Zone før vet at dette er to særdeles dyktige musikere.

”Mystic Cigarettes”, deres første album som Saafi Brothers, kom ut i 1997 og var intet mindre enn en åpenbaring..! ”Midnight’s Children” følger i samme spor men har noen flere dansbare låter, selv om det også her fokuseres mye på langsomme, tilbakelente og avslappende lydlandskaper. Deres første album var mer dub-preget men dub-atmosfæren som er så typisk for Gabriel Le Mar finner vi også her. Stemningene er veldig dype og behagelige - og lett melankolske men likevel håpefulle... Uttrykket ”balsam for sjelen” passer utmerket i denne sammenheng.

Sjangermessig hører vel Saafi Brothers først og fremst hjemme i det klassiske trance-lydbildet men nå som det minst sagt er gått inflasjon i bruken av sjangerbegrepet ”trance”, så bør jeg vel spesifisere at Saafi Bros har mer til felles med psykedelisk trance enn de har til felles med det aller meste som kalles ”trance” i disse dager.


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!