Parabola


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Phantasm Records er ute med en ny psytrance samler. Her finner du gode artister som feks Cosmosis, Mindfield og Tromesa....

Phantasm Records er nok det mest psykedeliske selskapet for tiden. Det som er hyggelig med dette selskapet er at de enda ikke har kommet med en direkte dårlig utgivelse. Nå er årets andre samler ute på labelet, denne gang den dansbare genren.


Parabola. Phantasm Records 2001 PTMCD147

1. Hex "Kin"
2. Mindfield & Cosmosis "Psycho Problem"
3. Mumbo Jumbo "Techno Boom Boom"
4. Cubica "Dr. Mox"
5. Orion "Ultragroove"
6.Tromesa "Ciekly Zwiazek"
7. Neoris "MDFM"
8. Wizzy Noise & Har-El "Wizzy God"
9. Fluffy Puppy "How Many Beers?"

Koveret denne gang er utrolig psykedelisk og fint. Det er nok John Phantasm som har plukket ut låtene. En fyr som også spiller veldig aktivt som dj. Med listen over artister som er med på denne samleren og med John sitt dj sett på Sola Luna 2001 i bakhodet, var det bare å handle inn.

Først ut er Hex. Et noe ukjent artist navn for meg, men det er selveste Dick Trevor som står bak! Han er tidligere kjent for å være med i The Green Nuns of The Revolution og i Tufaan. En svært god åpning! Variert, psykedelisk og dansbart, langt i fra all den minimalistiske traktor trancen det kommer så mye av for tiden. Låt nr. 2 kunne vell ikke bli annet et helt sinnsyk når man ser at det er selveste John Ford fra Mindfield og Bilbo Bagginz fra Cosmosis i et samarbeid! En utrolig låt, spekket med tøffe lyder og en stemme som forteller deg "You have a psycho problem!" Dissse artistene er uten tvil blant mine klare favoritter innen for psytrance for tiden. Neste låt er av Mumbo Jumbo. Bak dette navnet står selveste Bilbo Bagginz (Cosmosis) igjen. Vær obs på at han kan gå som to forskjellige artist navn på en og samme låt! Feks låta "Kinda Weirda" som er på Cosmosis albumet "Intergalactic" og på samleren "Fill your head with phantasm 6" som Mumbo Jumbo. Låta her kommer ikke helt opp i mot tidligere låter, men er langt i fra dårlig. Tøffe lyder hele veien.

Låt nr. 4 er av Mikkel Calum som jeg ikke har hørt om. På denne samleren går han under to navn, Cubica og Fluffy Puppy. Denne låta er ikke helt min stil. Litt for lite variert. Geniet Jean Borelli (Orion) spriter det hele opp igjen med låta "Ultragroove". Kokende lyder mixet med skumle psykedeliske lydbilder. En bra låt. Polske Tromesa serverer låt nr. 6. De har fått mye skryt for albumet "Pseudomental" de har gitt ut på Spiral Trax. Den begynner ganske industrielt, før den hiver seg av gårde med en haug av virkelig rare sære lyder. Ganske variert, men kommer ikke helt opp mot favorittene på denne samleren.

Låt nr. 7 er igjen et nytt navn. Den begynner ganske behagelig og svevende, før en hard rytme kommer inn. Så smeller det inn noen ganske fine toner som lysner litt opp fra all den mørke trancen. Tydligvis et navn vi må være obs på i framtiden. Nest siste låt er grekerne Wizzy Noise i et samarbeid med Har-El "Godfather" Prussky. Wizzy Noise nærmest spyr ut låter for tiden, og etter min mening er mye av det dårlig. Her samarbeides det med selveste Har-El, og da blir ting straks bedre. Sannsynligvis albumets hardeste låt, med et vanvittig tempo. Ikke så veldig variert, men endel tøffe lyder spriter opp. Parabola avsluttes av den ukjente Mikkel Calum under navnet Fluffy Puppy. Denne gang en bedre låt, men likevell ikke en kanon avslutning.

Mange gode låter på Parabola, og noen ikke fullt så bra. Det er veteranene som fortsatt drar kvaliteten opp, og albumet anbefales for de låtene. Phantasm viser her at de fortsatt er et av de klart ledende selskapene innen psykedelisk trance.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!