Alien Project "Midnight Sun"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Israelske Phonokol Records er ute med et nytt navn. Den unge Ari Linker er her ute med et album god psykedelisk trance.

Israel kommer stadig fram med nye talenter innenfor psykedelisk trance. I år har den unge mannen Ari Linker kommet ut med album på Phonokol Records. Han er bare rundt 20 år gammel, og ikke mange hadde hørt om ham før dette albumet kom. Et nytt supertalent, som virkelig gjør det stort for tiden!


Alien Project "Midnight Sun" Phonokol Records 2001 2190-2

1. Midnight Sun
2. Magnetic
3. Beat Static
4. D.N.A. (RMX)
5. Electro
6. Have a Nice Day
7. Ghost
8. Desert Incident
9. The Alien Meeting

Dette skulle visst være en overraskelses utgivelse fra Phonokol Records. Koveret er ganske stilig med en UFO i et ganske fint landskap i et lys som sannsynligvis skal forestille midnatts sol. Ari Linker er ikke helt alene om dette albumet, og har med seg en hjelper på de fleste låtene.

Først ut er låta "Midnight Sun" som allerede har rukket å bli en klassiker. Denne låta har nok blitt spillt på de fleste psytrance festivaler i sommer, og den er allerede blitt remixet av selveste Growling Mad Scientists! Denne remixen vil bli å finne blant annet på den kommende samleren Assasi:Nations på TIP.World. Den begynner behagelig med litt gitarlyder iblandet masse psykedeliske lyder, før en tøff rullende bass rytme setter inn, som kan likne endel på GMS sine låter. Låta bygger opp og ned og er sinnsykt dansbar. Men i helhet minner denne låta veldig om Infected Mushroom i melodier. En knall bra låt! Det virker som Ari Linker vet hva dansegulvet vil ha, og han spiller visst også endel som dj.

De neste to låtene ruller av sted i et bra tempo og bruker ikke så mye melodier. Likevell er det spekket av herlige lyder og uten tvil slagere for dansegulvet. Låt nr. 3 er faktisk et samarbeid med Jean Borelli, eller Orion som han kaller seg. Mange liker å sammenlikne Alien Project med GMS i stil. Det er vell til en viss grad riktig. Låtene er ikke for ostete og melodiøse slik mye israelsk psytrance kan være, men samtidig er det mere melodi enn i GMS låter. En gylden middelvei som gjør Alien Project til noe spesielt. Låt nr. 4 "D.N.A.", her i en remix er en ganske mørk og hard låt, med endel fete film samplinger. Låt nr. 5 "Electro" har rullende break beat rytmer oppå en mektig bass tromme som minner mye om GMS. Det kommer så svirrende inn en lyd som minner meg om lyden av svære racer båter av typen bare rike olje sjeiker og Røkke kan kjøre. Mot slutten av låta kommer det inn en litt skummel melodi.

De neste låtene går i samme gate. Harde, massive, "full on" psykedeliske låter med masse fete lyder og samplinger. Nest siste låt "Desert Incident" tar i bruk endel melodi igjen, i den litt mere "morning trance" aktige stilen. En ganske behagelig og fin låt. Låta "The Alien Meeting" avslutter albumet. Her samarbeides det igjen med Jean Borelli (Orion). En temmelig variert låt, og kanskje den særeste på albumet. En spennende avslutning.

Jeg kan si det med en gang. Ikke en eneste dårlig låt på dette albumet. Alle låtene er skapt for dansegulvet og albumet kommer til å bli en klassiker. Hyggelig å se at israelerne hoster opp nye kjempe talenter.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!