Surrender To The Vibe 3


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Phantasm Records er ute med tredje utgivelse i psyambient serien Surrender To The Vibe

For meg er det vell så interessant med chilla psykedelisk ambient som med dansbar psykedelisk trance. I år har det kommet en rekke gode samlere som har tatt for seg psyambient. Nå er også det gode selskapet Phantasm ute med en psyambient samler, nummer tre i Surrender to the vibe serien.


Surrender To The Vibe 3 Phantasm Records 2001 PTM146

1. Anamist "Slogroover"
2. Digitalis "Ambisquidge"
3. Mass "China Pig"
4. Nervasystem "Magwaa"
5. Mino "Textures"
6. Lumen "Overboard"
7. Organised Chaos "Funky Fudge"
8. Quixotic "Bewilderbeast"
9. Digitalis "Serene Obscene" (Gone Fishing Mix)

For de som ikke har vært borti de to forrige i Surrender to the vibe serien, er dette en serie med nydelig rolig psykedelisk ambient. De to forrige var utrolig bra, så mine forventninger til nummer tre var ikke små. Koveret er ganske spesielt med bilde av en elv med en siluett av et hode som ser inn mot fjellene. Er ikke sikker på hva det skal symbolisere, men fint er det i hvert fall. For meg er Phantasm Records et av de selskapene som gir ut best kvalitet innen psytrance, men de har ikke ligget like langt fremme med psyambient utgivelser.

Første låt ut er Anamist eller Ben Wilkin som han heter. På denne samleren har han to låter, men går under forskjellige navn, Anamist og Organised Chaos. Låta starter vakkert og svevende med tøffe lyder lagt oppå. Deretter setter rytmene inn. Ganske tunge, men rolige rytmer med mye psyke lyder hele veien. En ganske god låt. Låt nr. 2 er av selveste Shakta mannen Seb Taylor, eller Digitalis som han kaller seg her. Beste låta på denne samleren uten tvil. I kjent Digitalis stil med vanvittig elektroniske lyder, herlige rytmer og ekstremt transete til tross for at det er ganske rolig og utrolig behagelig å lytte til. Det begynner å bli noen år siden han slapp Digitalis albumet "The Third State" på Matsuri, så vi får håpe at et nytt er på vei!

Mass gir oss låt nr. 3. Ganske anti klimaks etter Digitalis. Denne Mass låta blir litt kjedelig og ikke særlig psykedelisk. Det minner mere om vanlig ambient du kan finne endel av på feks Warp Records. Nervasystem er vell som veteraner å regne, og serverer en veldig rolig og fin låt her. Han har også blandet inn endel etniske trommer som gjør godt. Danske Mino har jeg ikke hørt mye til siden de slapp albumet "Metallic Universe" for et par år siden. Her er de igjen med en veldig rolig låt. En skummel melodi og behagelig tempo. En av mine favoritter på denne samleren. Lumen har gitt ut album på Psychic Deli Records (Et under label av Phantasm). Her får vi låta "Overboard" som i mine ører blir litt for tam og ikke helt av typen jeg liker. Minner faktisk litt om stilen til Fluke!

Ben Wilkin som Organised Chaos serverer låt nr. 7. Kaos er en riktig beskrivelse. Masse sprøe lyder og kanskje litt for sært for noen, men temmelig bra for meg. Mark Allen og Tim Healy kjenner vel de fleste til fra gruppa Quirk. Siden de her serverer psyambient har de gjort en liten vri på navnet og kaller seg Quixotic. En knall tøff mørk og dyster låt som kommer på andre plass etter Digitalis låta. Digitalis avslutter også det hele med "Serene Obscene" i en "dratt på fisketur mix"! Låta slår ikke den første Digitalis låta på albumet, men er likevell behagelig. Noe uvant fra Seb Taylor, med litt gitarspill og balearisk preg over seg.

Albumet er ikke mixet i noe stor grad, men det er lagt en liten overgang mellom alle låtene. Litt irriterende, for sånn har det vært med alle tre i denne serien, men mange sjeldne gode låter har det likevell vært. Surrender To The Vibe 3 kommer ikke helt opp mot de to forrige. Kanskje det har noe med at Mindfield ikke er innblandet denne gangen? Likevell får du her noen godbiter, som sikkert blir sjeldne i fremtiden.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!