Makyo "Yakshini"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Japanske Gio Makyo er ute med et nytt fantastisk psyambient album på Dakini Records

Dakini Records er et japansk label som gir ut nesten bare psyambient, men under labelet deres Yellow Feather ga ut Jaia albumet "Blue Synergy" i fjor som var et psytrance dobbelt album med gamle og nye låter. Her i Europa er utgivelser fra Dakini veldig lite kjent pga den lille tilgangen vi har av disse utgivelsene, til tross for at labelet har eksistert i flere år allerede. Ganske synd, for det meste som kommer fra det labelet har vist seg å være helt fantastisk! Gio Makyo er nå ute med sitt tredje album under navnet Makyo. Han har også hatt en sentral rolle i bandet Padmasana som har gitt ut et fantastisk album og en cd singel på Dakini. Han er også hovedmannen bak Dakini Records.


Makyo "Yakshini" Dakini Records 2001 DAK2107

1. Tantrika
2. Natasha
3. Desire
4. Takshaka
5. Soar Angelic
6. Yakshini
7. Ghost Echoes

Dakini utgivelser kjennetegnes med utrolig vakre kovere. Yakshini er heller ikke noe unntak. En dansende kvinne i en blanding vakre farger. Inne i coveret skimtes også månen. Makyo har variert ganske mye fra album til album i stil, men har aldri kommet med en dårlig utgivelse. Graden av rytmer og instrumenter er det som har variert mest, men mye etniske instrumenter har alltid vært med, i tillegg til endel etnisk kvinne vokal. Første låt ut er "Tantrika" som også er å finne på samleren Nada Masala Vol. 1 som kom ut på Dakini i fjor. Faktisk synes jeg det er en av de litt dårligere låtene Makyo har kommet med, men låta er likevell ganske fin. Ganske mye rytmer og en kvinnestemme som gjentar noen ord gang etter gang. Låter Makyo er innblandet i varer ofte svært lenge, men på dette albumet er det hele syv låter.

For å like denne typen psyambient, bør man ha litt sans for østen inspirert musikk, og her er det ikke bare japansk musikk som er innblandet. Låt nr. 2 er en av de mest etniske låtene på albumet. En vakker kvinnestemme nynner endel fra start til slutt. Stilige tromme rytmer er også med. Melodien kan minne om tyrkisk musikk. Ser man inne i coveret kan man også lese at det er tatt i bruk mange instrumenter fra tibetanske bjeller til instrumenter jeg aldri har hørt om!

Låtene til Makyo er alltid svært behagelige og rolige, og egner seg perfekt til rolige stunder og på chill out rom og scener rundt om i verden. Blant annet på Sola Luna 2001 i Hellas ble Makyo låter spillt på chill out scenen stadig vekk gjennom hele festivalen. Blant annet hørte jeg låt nr. 4 "Takshaka" minst tre ganger! En kjempefin låt med stamme rop og bonga rytmer. Neste låt "Soar Angelic" slakker enda mere ned på tempoet rytmemessig. En fantastisk vakker låt som bringer minner tilbake til Samothraki Island i Hellas før Sola Luna da den ble spillt i skogen i måneskinn sent om natten etter at alle andre lydanlegg var slått av. Totalt avslappende låter, men likevell ikke på langt nær kjedelig. Neste låt "Yakshini" ruller av sted i samme behagelige tempo, men setter opp farten etter ca. 10 minutter og roer seg ned igjen etter 20 minutter! Siste låt roer deg helt ned med null rytmer og bare rolige svevende toner.

Albumet Makyo kommer med her er helt klart et av de beste ambient albumene som har kommet i år. Makyo skuffer nok ingen denne gangen heller! Musikk som egner seg like godt i stua som i skogen, og kan sikkert roe ned den hardeste motstander av elektronisk musikk. Terningkast 6!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!