OOZE "Where The Fields Never End"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Svenske Sebastian Mullaert fra Son-Kite er ute med sitt debut album som psyambient artist på Spirit Zone.

Psyambient album eller psychedelisk chill out som andre vil kalle det, er alltid spennende å sjekke ut. Spirit Zone har vært et godt label for den mere dub inspirerte psyambienten, og er nå ute med et svenskt album av denne typen.


OOZE "Where The Fields Never End" Spirit Zone 2001 SZ096

1. Quintessence
2. What`s Up
3. Restricted Flow
4. Get It Done
5. Meeting With Strange Species
6. Trying Outwards
7. Delicate Passage
8. Searching Inwards

Mannen bak dette nye prosjektet er Sebastian Mullaert fra Malmø i Sverige. Han er mest kjent for å være med i den svært minimalistiske gruppa Son-Kite som allerede har gitt ut to album under det navnet ("Minilogue" på Liquid Audio 2000 og "Perspective of... i" på Digital Structures 2001). Blant de som elsker minimalistisk psytrance, er disse Son-Kite albumene elsket. Her kan folk glede seg over de små lydene som dukker opp i bakgrunnen. Man oppdager stadig noe nytt hver gang man lytter gjennom. Selv er jeg ikke så veldig begeistret over Son-Kite, så jeg var noe spent på hvordan dette dub prosjektet ville bli. Coveret er ganske fint. Bildet av endeløse kornåkere som stemmer overens med album tittelen. Over åkrene ligger det mørke skyer som gjør at det er enslags dyster stemning. Alle låttitlene er laget av faren Arnold Mullaert.

Det kommer ut mye forskjellig psyambient for tiden. Det er endel som er lett å ta tak i, mens annet er mere avansert å lytte til. De siste årene har det kommet mere og mere av denne typen musikk, og da kan det lett bli litt "inflasjon" i det, som gjør at det kan komme endel overflødige dårlige utgivelser. Sebastian er ikke endel av av dette. Han serverer her hva jeg vil kalle avansert lytte musikk, som man kanskje må lytte mye på for å virkelig like det. Alle låtene på albumet er dub aktige med en god variasjon av behagelige psy lyder. Vanskelig å beskrive, men OOZE låter er å finne blant annet på Global Psychedelic Chill Out. Mye av det som har vært på den serien står i stil med hva vi får høre her. Alle låtene er veldig rolige, og blir kanskje litt kjedelige om man ikke er innstilt på en rolig avslappet stund. De rolige rytmene varierer endel fra låt til låt og er svært behagelig å lytte til. Ingen av låtene skiller seg spesielt ut. Jevnt over like rolig og god kvalitet.

Et album som er fint å roe seg ned på etter en fest. Ikke fantastisk nyskapende, men bra like vell. Faktisk bedre enn forventet fra svensken, for psyambient har ikke vært svenskenes sterkeste side. Anbefales for de som er veldig glad i psyambient, men psyambient er så mangt for tiden, så ta en lytt før du kjøper den!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!