Arvika festivalen 2001


Top level Party reports


(Festival review by PKS in Norwegian:)
Arvika festivalen feiret i år 10 års jubileum. Også i år var det svært mange gode artister med på programmet. Her er et lite referat fra årets Arvika festival....

Arvika festivalen har gjennom 10 år servert en inponerende line up med gode techno og psytrance artister. Heller ikke i år skuffet de, og da navn som Frank E, Planet BEN, Slinky Wizard osv dukket opp på deres side www.galaxen.se var det bare å bestemme seg for nok en gang å legge turen til de dype svenske skoger. Det mest overraskende var likevell i år at "Rave kommisjonen" hadde fått en ide om at det ble brukt mindre dop om det ble danset om dagen i steden for om morgenen. Det skuffet mange, men det fungerte veldig godt likevell! Også i år var det meste av techno og trance lagt til en stor hall, som i år fikk navnet "Impetus". Inne i techno hallen var det jo mørkt uansett.

Den gode lista med artister var som følger:

Torsdag 12 Juli
VINTERGATAN (Hoved scenen):
2330 dj Anti (Spiral Trax)
0100 Hardfloor

Fredag 13 Juli
IMPETUS (Techno/trance scenen):
1400 dj Dolie
1600 Thomas Krome
1800 dj Chris Liberator
2000 Spirallianz (d) Spirit Zone
2100 dj Frank E (dk, fra Koxbox)
2300 Haldolium (d) Freeform
0000 Planet BEN
VINTERGATAN (Hoved scenen):
0100 The Orb (uk)

Lørdag 14 Juli
IMPETUS (Techno/trance scenen)
1200 Neverwood (sf)
1300 dj Malaise
1400 dj Backlash
1500 dj Robert Leiner (Fleebite)
1700 Slinky Wizard (uk) Flying Rhino
1800 Max Lanfranconi (Etnica)
2000 S-Range og Noma (Spiral Trax)
2100 dj Morg
2300 Electric Universe
0000 dj Kvasi
ANDRMEDA (Blandings scene)
0200 Star Sounds Orchestra

Etter litt feilkjøringer rundt Bjørkelangen og Lillestrøm kom vi til Arvika i passe tid til å sette opp teltet før dj Anti (Spiral Trax far) gikk på hovedscenen Vintergatan kl. 2330. I år hadde de drenert opp campen så vi slapp å bade i gjørme som vi har gjort tidligere.

Dj Anti spilte endel minimalistiske typiske Spiral Trax låter, men det virket som han ville presentere flere ulike genre innen techno. Midt inne i settet spillte han faktisk en Underworld låt! Bra lys show på scenen og ivrig publikum gjorde at det ble bra stemning før de to techno veteranene i Hardfloor skulle spille. Hardfloors ambiente låter de ga ut på begynnelse av 90-tallet er det jeg har hatt mest sans for av det de har gjort. Ambient ble det ikke tid til her, så det ble endel minimalistiske techno låter. Likevell var det mange klassikere og gøy å se slike pionerer live. Da de gikk av scenen var stemningen på topp, noe som førte til at de ble ropt ut igjen, og de ga oss en skikkelig god avslutning på første kveld. Da var klokken 0200, og lite mer skjedde den natta. Kanskje like greit, siden vi fikk sovet ut til neste dags gode line up.

13 Juli begynte techno huset med en svensk dj Dolie. Han ga oss klassisk techno, i en litt gammel stil. Det var ganske lite folk så tidlig på dagen. Mere liv ble det da en av sveriges store techno helter Thomas Krome gikk på scenen. Han spillte på Arvika festivalen for to år siden også, og han var ikke dårligere denne gangen. Etterpå fulgte den engelske techno mannen Chris Liberator.

Klokka 2000 kom endelig første psytrance artist. Spirallianz fra Tyskland ga oss et skikkelig dansbart live sett. Klokka 2100 kom noe av det jeg hadde virkelig sett fram til å høre. Frank E fra Koxbox! Med sitt lange rocke hår viftet han i gang et sett jeg likte svært godt. Ikke noen låter jeg hadde hørt før, men bra var det. Gøy å se hvordan han på en måte var med publikum. Jeg var også og hilste på han da jeg knipset et par bilder.

Etter to timer med Frank E var det tyske Haldolium sin tur. Det var overraskende god psytrance ettersom det var mere variert enn jeg hadde trodd. Vi fikk i hvertfall danset oss svette! Da klokka slo 12 gikk veteranen Planet BEN i dj boksen. En hyggelig fyr som akkurat har gitt ut albumet Silver på Flying Rhino. Selv har jeg aldri likt Planet BEN så veldig godt, men her ga han et par svært gode låter inni det veldig minimalistiske settet.

Klokka 0100 forlot jeg Planet BEN til fordel for The Orb som spillte på hovedscenen. Orb har gitt ut musikk helt siden technoen kom til verden, og senest i år ga de ut albumet "Cydonia". (kjent tittel...) Det meste de har kommet ut med har vært ambient, men de har ofte spillt litt hardere live. Alex Paterson som er en av hovedmennen er også kjent som dj, og ga tidligere i år ut mixen "Alex Paterson`s Voyage Into Paradise" på Dragonfly. Også på Arvika spillte de mye ambient, men også noen litt mere dansbare låter. Vi la oss ned på en plen med god utsikt til scenen. Utrolig behagelig etter å ha danset i 11 timer! Gutta serverte klassiker etter klassiker i uvante versjoner, med noe merkelige gamle samplinger mellom låtene. Høydepunktet var nok klassiker låta "Little fluffy clouds" som er remixet utallige ganger av andre artister. Etter min mening noe av det beste jeg fikk med meg på Arvika i år. Avslutningen var en merkelig gammel vinyl de satte på, før de bare gikk uten at noen skjønte at konserten faktisk var over.

Etter The Orb var vi ganske møre i beina, og det skjedde ikke noe mere den natta. På campen treffer man alltid utrolig mye rare mennesker, ettersom festivalen rommer en blanding av Synth, rock, pop osv. Likevell er de fleste du treffer uvanlig hyggelige. Morsomt er det også å se alle de sære frisyrene og klesstilene som vandrer rundt der. I annenhvert telt høres også små cd spillere med gamle Kraftwerk låter! Lite "etterfester" med psytrance på campen, så da var det bare å sove til neste dag.

Lørdag 14 Juli, siste dag var det klart for nye store navn. Men først tok et par andre nordmenn og jeg en oppladning på en parkeringsplass, hvor vi snurrer kunn gamle favoritter fra blant annet Dragonfly, X-Dream osv. Der traff vi også en svenske som spillte gode psytrance låter han hadde laget selv. Det gjorde at jeg gikk glipp av endel av det første som kom på scenen denne dagen. Robert Leiner spillte som dj i år (i fjor spillte han live på Arvika). Senere var det litt omrokkeringer. Men Max Lanfranconi fra Etnica kom seg denne gang helt fram. Han skulle ha spilt for to år siden også, men kom aldri fram til Sverige (tollen?). Videre på programmet var Slinky Wizard som dessverre spiller mye mer minimalistisk enn før, S-Range og Noma fra Spiral Trax gjengen. Klokka 2300 var det klart for Electric Universe. De presterte å virkelig skape liv på dansegulvet. Utrolig bra!

Siste mann til å spille på Impetus, var svenske dj Kvasi. Han spillte kjempe bra. God stemning på dansegulvet, og plutselig stod Max Lanfranconi ved siden av meg og danset helt til rytmene stoppet klokka 0200. Dj Kvasi ga endel gamle låter. Spesielt likte jeg at han spillte Atmos låta "So nice you name it twice" som er å finne på Puls nr. 8. Avslutningen var kriminelt bra med klassikeren "Teleport" av Man With No Name!! Det var ikke få som gikk bananas på dansegulvet da... Litt morsomt at vi hadde spillt akkurat den låta på parkeringen tidligere på dagen.

Avslutningen på årets Arvika festival var Star Sounds Orchestra som spillte på scenen Andromeda rett etter dj Kvasi. Star Sounds Orchestra bruker instrumenter sammen med elektronikken, og mannen med de store trommene jobber alltid like hardt!

Alt i alt en kjempe bra festival. Arvika festivalen har sine dårlige sider med ekstreme mengder med sivilt politi osv, men det er ikke ofte man får med seg så mange gode artister på en helg så nærme Norge!
Per Kristian


   

Receivers email:Your email:
Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!