Deedrah "Reload"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Frederic Holyszevski er ute med album på Hadshot Haheizar Records!

Frederic Holyszewski (Dado eller Synthetic som han også kalles) er nå ute med et nytt album på Hadshot Haheizar. For ikke lenge siden kom det en forsmak på dette albumet i form av cd singelen "Far And Away". Han har tidligere gitt ut albumet "Self Oscilliation" på Distance i 1997 under navnet Deedrah, i tillegg til mange andre prosjekter som feks Transwave som han gjorde med Christof Drouillet som ga ut Absolum albumet "Wild" på TIPWorld for ikke så lenge siden. Deedrah koser seg for tiden i San Jose på Ibiza, i studioet til Growling Mad Scientists (Tribal Studio) som også har bosatt seg der. Hvorfor er det så mange psytrance artister der? Trodde det for det meste gikk i euro trance og prog house på den øya jeg?


Deedrah "Reload" Hadshot Haheizar 2001 hadshcd012

1. Reload
2. Purple Unicorn
3. Land Of Freedom (2001 Mix)
4. Fireball
5. Far And Away
6. Something is Wrong With The Machinery!
7. Gangsters
8. Liquid Skies
9. Ananda
10. The Final Swirl

Coveret er veldig likt som på cd singelen. Forskjellen er at cd singelen er blå, og albumet er oransj. I tillegg er bildet av ungen forskjellig. Første låt er albumtittelen "Reload". Denne låta er også å finne på den kritiker roste samleren Download som kom ut på 3D Vision i fjor. På cd singelen "Far And Away" er den også, men remixet av GMS. Dette er I grunnen albumets beste låt. Ganske hard, og det mest overraskende er fiolinspillet som er blandet inn i låta og blir vridd til en syk lyd! En liten klassiker. Siden Deedrah bor på Ibiza er det vell ingen grunn til å tro at han ikke har blitt litt påvirket av musikken som regjerer der nede. Låt nr. 2 viser det, men en låt som minner meg litt for mye om prgressive house framfor psytrance. Behagelige partier er det likevell.

På cd singelen er også låta "Land Of Freedom" i en radio edit, en svært ostete versjon. Her på albumet begynner låta mye hardere og tøffere, men når melodien kommer inn minner dette mere om litt ostete euro trance enn om psytrance, men det går også an å trekke litt paraleller til tidligere melodisk goa trance som feks Man With No Name. Låt nr. 4 likte jeg dårlig. Her er det igjen inspirasjon fra progressive house. Låt nr. 5 "Far And Away" er her i original versjon (på singelen var den remixet av GMS), og denne er faktisk temmelig bra. Ganske hard med litt GMS liknende stil, mye psykedeliske lyder, litt melodi og et par behagelige partier. En av albumets beste låter. Låt nr. 6 stemmer med låt tittelen. Det høres faktisk ut som noe er galt med maskinene. Låta er litt treg og kjedelig, og man blir litt lei av maskinlyden I låta. Låt. Nr. 7 "Gangster" begynner med en som sier: "As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster!" Hele låta er ganske skummel med lyder som høres ut som de er tatt fra en skrekk film. Veldig drivende rytme gjennom hele låta og veldig dansbar. Det er også lyder som høres ut som noen skyter. En bra låt. Låt nr. 8 "Liquid Skies" er på cd singelen også remixet av GMS. Her er den I original versjon, og jeg må dessverre anbefale GMS versjonen framfor denne. Det er en slags gammel melodisk goa stil over denne låta, med for mye euro trance ingredienser i. GMS gjorde på cd singelen sitt til at den ikke ble for ostete. Låt nr. 9 er som å høre en Man With No Name låt, men her har Deedrah igjen gått den enkle veien til eurotrance enda en gang, med en litt for simpel melodi. Siste låta er bedre. En ganske rolig låt med en trompet aktig melodi oppå. Ikke veldig psykedelisk men behagelig.

Alt i alt, ikke så veldig mange gode låter, så det er nesten å anbefale å kjøpe cd singelen i stedet for hele albumet. Den originale "Reload" versjonen er likevell best etter min mening. Litt synd han ikke har hentet litt mere inspirasjon fra naboene Riktam og Bansi framfor diskotekene rundt på Ibiza. Terningkast 3.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!