Full Moon Paradise


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Det franske labelet Moon Spirits Records er ute med sin andre cd utgivelse.

Moon Spirits Records er et ganske nytt fransk label. De har allerede rukket å slippe ut ni 12` tommere og en cd utgivelse før denne. Forrige cd utgivelsen var samleren "Lunar Civilization" (MSRCD01), og fikk masse gode kritikker. Nå er Moon Spirits ute med sin andre cd utgivelse, også denne gang en samler.


Full Moon Paradise Moon Spirits Records 2001 MSRCD002

1. Bamboo Forest "Experimental Jam"
2. Neuromotor "Ghost Of The Monkey`s back"
3. Soundfarmer "Under The Influence" (GMS Rmx)
4. Talamasca vs Manitu "Genetic Monster"
5. Wizzy Noise "Deeply Unexpected"
6. GMS "ChimDog"
7. Jaia "Factory Of Mind"
8. Wallhalla "Tribal Machine"
9. Nomad "Birth Of Stars"
10. Toires "Tali" (Live Version)

Franskmennene ligger ganske langt framme for tiden når det gjelder psytrance, og 3D Vision har nok en stor del av æren for det. Moon Spirits tar hovedsaklig for seg franske artister med noen unntak, og de fleste band navnene på dette albumet er vell kjent for de fleste, noe som gjør at det lover bra for kvaliteten på låtene. Også denne gang, som forrige gang har de kommet med et knall tøft cover, selv om forrige utgivelses cover slår det meste. Denne gang har de tatt i bruk et acryl maleri "Hector" som er et temmelig psykedelisk maleri av et slags dyr eller innsekt med noen fosser og fjell rundt. Over har de lagt Moon Spirits logoen. Fargerikt og fint, og inni coveret står all infoen svært oversiktlig. Jeg elsker denne måten coveret blir gjort på.

Når jeg lyttet gjennom hele cd`n ble jeg inponert over hvor mye bra de hadde samlet på et album. Ofte med slike samle album synes jeg det er svært mye dårlig, men gjerne et par låter man bør ha. Først ut er Bamboo Forest, et navn som mange kjenner til p.g.a. Bamboo skogen i India. Men gruppa Bamboo Forest har kommet med endel fine låter. "Experimental Jam" likte jeg ganske godt. Her har de tatt i bruk en tøff ekko kvinne stemme, og sammen med ekko effekter på mye psylyder, blir det et fint lydbilde. Jeg synes likevell det skjedde litt lite nytt i siste halvdel av låta. Låt nr. 2 av Neuromotor, en gruppe jeg ikke har hørt noe særlig av fra før, er albumets dårligste låt. Den starter opp med en dame som babler noe (tror det er spansk), i tillegg til en noe techno inspirert rytme som høres ut som en jernstang som blir slått mot et huske stativ. Det er også lagt på litt stygge psylyder, som gjør at jeg nesten får vondt i hodet. Det skjer også veldig lite gjennom låta.

Men så dreier det om til store høyder med låt nr. 3 av Soundfarmer laget av Ricktam og Celli, men remixet av Banzi igjen, så dette er jo nesten en ren GMS låt. Min favoritt låt på cd`n. Kjempe psykedelisk, harde rullende rytmer med kunn spreke lyder og en tøff melodi mot slutten. En typisk GMS låt som gjør at folk går bananas på dansegulvet. For gutta som kunn vil ha det de kaller take off, må da dette være tingen? låt nr. 4 følger på med stilen til Soundfarmer, med det skumle, mørke og harde psykedeliske. Låta begynner jo slik: "My mommy always said there was no monsters, no real ones. But there are!" Deretter hører man noe hyling og noen sære stønne lyder. Men så er jo også låta laget i studioet til 3D Vision... En knall låt. Så er det grekerne Wizzy Noise sin tur, som leverer en god låt som er mindre minimalistisk enn endel av det jeg har hørt av dem fra før. De kommer likevell ikke helt opp mot de to låtene før, men absolutt et monster på dansegulvet.

Låt nr. 6 står det at GMS har laget, og da er det vell ikke noe annet å vente enn noe helt sinnsyke greier fra disse gale lyd forskerne. Og jo da, galningene serverer en god typisk "growling" låt, med høyt tempo god melodi og det sykeste spekter av lyder. Riktam og Bansi er uten tvil blant de klart ledende psytrance gutta for tiden, og det er visstnok nesten aldri stille i deres travle "Tribal Studio" på Ibiza. Man finner jo GMS låter på en haug forskjellige samlere for tiden, i tillegg til de to (!) albumene de kom med i fjor. De går også under mange andre navn i feks psyambient prosjekter.

Så er det tid for min andre favoritt låt på albumet. Jaia serverer låt nr. 7, en ganske variert låt med mye spennende lyder. Man begynner nesten å bli sliten etter 5 så gode låter på rad! Men en gang må det ta slutt. Det gjør det med Walhalla på låt nr. 8, med en kjedlig minimalistisk stumping låt som ikke passer inn i sammenhengen med låtene før. Ompa, ompa og lite lyder. Men så redder dj Mael situasjonen som Nomad og serverer en god låt fra 3D Visions studio. Han har tatt i bruk litt østisk jamre sang. Ikke en kanon låt, men grei nok. Til slutt avslutter fantastiske Toires med psyambient låta "Tali" som du finner originalversjonen av på albumet "Oued", som Mr Seriot ga ut i fjor. Forrige Moon Spirits samler avsluttet også med Toires. En god avslutning etter mange gode låter!

Med 6 gode låter, 2 middels gode og 2 dårlige, er det vell ikke annet å gjøre enn å anbefale denne utgivelsen. Gir den terningkast 4. Moon Spirits er et label i hvert fall jeg kommer til å følge med på framover!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!