Order Odonata 6


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Dragonfly Records er ute med nummer 6 i serien Order Odonata.

Order Odonata serien fortsetter i år også. De tre første i denne serien er klassikere, og noe av det beste som har kommet ut gjennom tidene etter min mening. Men da nr. 4 plutselig kom noen år senere hadde Dragonfly labelet skiftet totalt stil. Den startet med en remix av det temmelig kommersielle bandet Way Out West, og da har man virkelig kommet langt ut på viddene vekk i fra psytrance. Resten var også temmelig kjipe saker med noe som minnet mer om club og hard house enn om psytrance. OD 5 gikk det vell enda verre med, med videreføring av stilen fra OD 4. Nå er nr. 6 ute, og jeg ga den en sjanse etter å ha sett Saiko-Pod, Zodiac Youth og Sandman på track listen.


Order Odonata 6 Dragonfly Rec. Juni 2001 BFLCD48

1. Saiko-Pod "Silent Running"
2. Vibrasphere "Nino Loco"
3. Aphid Moon "Elavate"
4. Pylon "Evolve"
5. Noma "Two-D"
6. Zodiac Youth "Space" (Paranoid sunglasses mix)
7. Sandman "Jungle Rock"
8. Shakta "No Conspiracy"
9. Prometheus "Snowblind"

Coveret er denne gangen temmelig fint med en tilsløret arabisk kvinne son står midt mellom en rakett oppskytning og en idyllisk palmestrand (stor kontrast). Når jeg ser på listen over artister denne gangen, er det tydlig at også Dragonfly har blitt hekta på det etter hvert så berømte scando soundet, for her er det mye svensker og dansker!

Først ut er danske Saiko-Pod (samme som Kox Box) som er både elsket og hatet i psytrance verdenen. Låta de serverer her er grei nok for de som likte Kox Box albumet "The Great Unknown" som kom ut i fjor, med samme stil. En slags blanding av techno og psy. Låt 2, 3, 4 og 5 er reservert scando soundet, med mye svenskt, selv om låt nr. 4 av Pylon er laget av noen fra New Zealand. Typisk Spiral Trax stil; minimalistisk, rullende stumping trance, som vi har hørt så mye av det siste året. Jeg for min del begynner å gå lei det, i hvertfall i stua!

Så løfter veteranene i Zodiac Youth kvaliteten et par hakk med en ganske hard skumling låt, med noen herlige psylyder og skumle stemmer. Deretter følger israeleren Izik Levy med en ny Sandman låt "Jungle Rock". Ikke det helt store denne gangen, men definitivt bedre enn hans ultra kommersielle Green House Effect prosjekt. Låt nr. 8 av Shakta er en fin låt av den nyere stilen Seb Taylor serverer for tiden, og for de som ikke har skaffet det enda, anbefales albumet "Out Of Sight" han ga ut på Dragonfly tidligere i år. Til slutt denne gangen avslutter Benji Vaughn under navnet Prometheus med låta "Snowblind" som jeg faktisk likte svært godt! En rar vridd stemme nynner litt i tillegg til masse morsomme psylyder. Ganske melodiøs er den også.

En samler du ikke trenger å kjøpe om du ikke er en ivrig Dragonfly samler. Dragonfly følger definitivt med i tiden, men jeg synes vi kunne forventet at den gamle Killing Joke mannen Youth ikke slang seg så lett med scando strømmen. Terningkast 3.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!