Etnica "Nitrox"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Italiense Etnica er ute med sitt fjerde album, også denne gang på Spirit Zone Records.

De italienske veteranene Max Lanfranconi og Maurizio Begotti er ute med sitt fjerde Etnica album. Med tre klassiker album bak seg; "The Juggling Alchemists" (High Society), "Alien Protein" (Blue Room) og "Equator" (Spirit Zone 1999) er vell disse karene blant de største artistene på psytrance scenen gjennom tidene! De er nå bosatt på Ibiza.


Etnica "Nitrox" Spirit Zone Records 2001 SZ088

1. I am the Shadow of Myself 07:36
2. Technoshit 06:20
3. Robot Rebellion 07:10
4. Nitrox 07:36
5. Small Doses 08:35
6. Sambadrome 06:42
7. Vega 05:26
8. The Beast Man 08:30
9. Ritual Plants 06:41
10. Triptonite (Playa Rmx) 07:44

Etnica har lenge vært et av mine klart største favoritt band. I grunnen synes jeg alt de har gitt ut før det siste året har vært fantastisk! Men nå det siste året har jeg hørt endel skuffende låter av dem på diverse samlere. Så er Nitrox albumet ute og det står i grunnen i stil med det jeg har hørt
det siste året. De første 6(!) låtene på albumet er rett og slett elendige. Dunk,dunk og møkk kjedlig. Greit med hard minimalistisk trance,men dette synes jeg rett og slett er dårlig. Det er så minimalistisk og enkelt. Kanskje det har noe med deres kjærlighet for pudder å gjøre, for det høres ikke ut som de har brukt mye tid på disse låtene.

De siste låtene duger. Det er rolige låter, men jeg
synes ikke de står i stil med hva de har prestert før. Låta "The Beast Man" begynner lovende med en fin gitar solo, men ut over i låta kommer det inn noe eurotrance inspirerte lyder som gjør den litt ostete. Kanskje de har fått det litt inn i hodet siden de bor på Ibiza? De er ikke de første psytrance artistene som er blitt påvirket av å bo på Ibiza... Triptonite (playa Rmx) er da heller ikke det helt store. Jeg har i hvert fall gått lei av den.

Coveret er denne gangen i papp,og det har de laget selv. Det mest gledelige var i grunnen at det står i coveret at det skal komme en ny utgivelse på etnica.net som heter "Slow motion", og det lover jo bra, for cd 2 på "South Africa 2000" var jo fin. Gutta presterer jo fortsatt å lage endel god psyambient. Men gutta i Etnica må skjerpe seg og kutte ut pudderet. De kan jo så mye bedre enn dette! Så hold dere unna kolaen folkens!
Per Kristian




Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!