Movers & Groovers 2


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
TIP.World Records gir oss nr. 2 i Movers & Groovers serien.

TIPWorld er ute med nummer 2 i denne serien for dansegulvene der ute. I Movers & Groovers er det gjort forsøk på å fange opp noe av stemningen fra beach partyer blant annet på Ibiza, noe musikken absolutt er preget av.


Movers & Groovers 2. TIP.World April 2001 TIPWCD011

1. Zorba feat. Chicago "Chicago Hype"
2. Logic Bomb "Dumbfound"
3. Cyberbabas "Indigo Blue"
4. Spacefly "Individual"
5. ManMadeMan "Arabian Daze"
6. Ticon "Input, Output, Kaput"
7. Prometheus "There Is A Time"
8. Tycho "Hallelujah"
9. Bus "Straylight Dub"
10. Zorba feat. Chicago "Voyage Of Ulysses"

Som på forrige Movers & Groovers er det bilde av en strand inni coveret, som sier litt om hva musikken er beregnet på. En smilende dame er det også på denne stranden. Kanskje ikke så rart at hun smiler, for på forsiden av coveret har hun en extacy tablett (eller er det en syrebit?) med TIP logoen på i munnen. Dristig cover, men de fleste som kjøper slik musikk har vell ikke de helt store fordommene mot den slags.

Endel av dette er nok allerede testet ut på party øy nummer 1, Ibiza, og første låt er jo også laget av Ibiza beboerne Riktam, Celli og Chicago i GMS sitt "Triball Studio". Ut derfra kommer det mye rar lyd for tiden, men Riktam og Bansi har tidligere innrømmet at de også lager musikk for massen, for å tjene inn noen ekstra kroner. Det er tilfelle med låt nr. 1 som blir servert her. En låt som ikke kan defineres som psytrance, men snarere progressive house. Nettopp progressive house er noe av det Ibiza er mest kjent for, og det kan virke som det er dette Movers & Groovers serien har hengt seg på . Et forsøk på å tjene mye penger?

Låt nr. 2 av svenske Logic Bomb er i samme kommersielle stil og milevis fra kvaliteten Logic Bomb har servert oss på andre utgivelser. Litt skuffende å se at alle disse gode artistene hemningsløst kaster seg ut i denne hypen. Låt nr. 3 av Cyberbabas drar likevell opp kvaliteten, men så er det jo Raja Ram og Benji Vaughn som står bak... En behagelig låt i litt housa stil, men ikke for ille. Bra med godlyder er det også. Låt nr. 4 av Spacefly spinner videre på en grei låt. Under Spacefly skjuler blant annet Olli Wisdom seg. Dette er mere psytrance stil og mere tøffe lyder og røffere lydbilde. Manmademan gir oss en ganske enkel låt med housete rytmer og en slags arabisk dårlig melodi oppå. Manmademan har aldri vært blant mine favoritter, men dette er virkelig skuffende. Tror like godt Olle Abstract kunne spillt dette her på NRK P3!

Ticon er med denne gangen også, og gir en god låt med tøffe lyder og drivende rytmer. Den geniale mannen Benji Vaughn gir oss låt nr. 7 som Prometheus. Det er ikke mye han har gjort som har skuffet meg, og det gjør han i grunnen ikke her heller. Men av en eller annen grunn har han laget en låt som minner mye om garage house når det gjelder rytmene, men låta er likevell vakker.

Nå har jeg vært inne på de kommersielle grenene garage house og progressive house, og da er det nesten bare en hypa ting som mangler. 2 Step! Utrolig men sant. Tycho serverer en ren og skjær two step låt! Skal vi gråte? Nei, vi skipper over til Gus "Bus" Till som trøster oss med en god psyambient låt med lyder blant annet fra Flying Rhino samleren Caribbean Eclipse. En fin låt som hjalp etter 2step sjokket. Nå burde jo dette vært en god avslutning på psytrancernes tur til Ibiza for å finne lykken, men de noe infiserte fastboende Riktam, Bansi, Sebi og Chicago vil gi oss en bitter smak av øyas "tiestoeurotrance", og skremmer i hvert fall meg bort med "Voyage Of Ulysses". Jeg legger igjen lysstavene. Ibiza? Nei takk!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!