Twelve - A twelve part journey into inner space


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)

TIP utgivelser er ikke alltid like lett å få tak i. Fikk endelig denne gjennom tollen i forrige uke. Den kom ut i april en gang…


Twelve –A Twelve Part Journey into Inner Space TIPWorld 2001 TIPWCD012

1. Logic Bomb "a"
2. Bus & Siddartha "d"
3. Cyberbabas & Paul "g"
4. Process "c"
5. Total Eclipse "f"
6. Manmademan "bb"
7. Spacedrifters "eb"
8. Nick Doof "ab"
9. Synthetic "db"
10. Antidote "gb"
11. Earthling & Chicago "b"
12. Hallucinogen "e"

Den gamle karen Raja Ram, kongen av psykedelisk ambient har gjort det igjen!Denne gangen har han i forbindelse med TIPWorlds tolvte utgivelse fått med seg en haug med folk og satt sammen et samlealbum med 12 forskjellige artister, der alle låtene varer i ca 6 minutter! Raja Ram har blitt svært inspirert av tallet 12, og som TIPWorld skriver på en plakat jeg fikk i posten: 12 months in the year, 12 signs of the Zodiac, 12 hours in the day, 12 hours in the night, 12 lost tribes of Israel, 12 disciples of christ, 12 points of the compass, 12 minor chords, 12 semitones to an octave, 12 years between kumba melas, 12 year orbit of jupiter, 12 planets in our solar system, 12 meridians in the body, 12 chinese animal signs, 2012: end of mayan time, 12 hidden dimensions, 12 knights of the round table, 12 inches in a foot, 12 tip.world releases so far… Koveret og låttitlene skjønner ikke jeg noe særlig av må jeg innrømme. Det er bilde av sirkler, rare tegn og stjerner som helt sikkert har en dypere mening.

Alle artistene er store navn innen psykedelisk trance, og de fleste har allerede fra før vist at de virkelig kan lage god ambient. Først ut er Logic Bomb med en svært rolig chilla låt jeg syntes liknet litt på ambient bandet Autechre sine eldre utgivelser på Warp. En fin låt, og så langt det går an å komme fra det harde Logic Bomb serverte oss på Pitlane i februar i år. Denne låta er nesten fri for beats. Låt nr. 2 er laget av Flying Rhino helten Gus Till, og her har han fått med seg Siddartha på sitar, noe låta består av hele veien. Låt nr. 3 er et samarbeid mellom Cyberbabas (med blant annet Raja Ram) og Paul Taylor. Her har Raja Ram funnet fram shpongle fløyten sin igjen, og da kan det vell ikke bli annet enn genialt! Videre følger det på rolige fine låter fra Process, Total Eclipse og Manmademan.

Låt nr. 7 er laget av Spacedrifters, som består av blant annet Riktam fra GMS og Chicago som GMS har gjort mye med på albumet "GMS & Amigos" som kom ut på TIPWorld i fjor. En utrolig bra låt, og en av de beste låtene på Twelve! Deretter serverer Nick Doof en låt av samme kaliber som et par av låtene på albumet "It`s about time" som kom ut på Twisted i fjor. Så hagler det videre inn med godbiter fra Synthetic (Fredric Holyszewski), Antidote (Serge Souque) og Earthling & Chicago. Antidote låta er bare helt utrolig bra! Til slutt avslutter Hallucinogen (Simon Posford) med en svært trist og dyster, men vakker låt, hvor han har tatt I bruk piano og cello! Dette er totalt ulikt alt han har kommet ut med før, både som Shpongle og Hallucinogen. Mye mere ambient og totalt uten rytmer!

Etter min mening er faktisk alle låtene på dette albumet utrolig bra. Til nå, årets klart beste plate kjøp! En samler alle burde ha, men jeg vil tippe at denne blir sjelden å få tak i om et par år, så dere burde være raskt ute! Hele albumet er svært rolig. Faktisk roligere enn det meste jeg har hørt av psykedelisk ambient fra før. Terningkast 6 uten tvil!!!!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!