Global Psychedelic Chill Out Vol. 2


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)

Så er vol. 2 kommet ut i denne serien som startet opp i fjor. Før dette har det jo kommet hele 6 utgivelser i Global Psychedelic Trance serien, der cd 2 på disse inneholt psyambient. Jeg har alltid syntes at trance cd`n på den serien var dårlig, men at ambient delen har vært utrolig bra. Da Spirit Zone da kom ut med et dobbelt album med psyambient i fjor, var jo det en gledelig melding. Men, jeg ble noe skuffet over det, ettersom kvaliteten på låtene ikke kom opp i mot de psyambient cd`ene som hadde vært på Global Psychedelic Trance serien. Nå, et år senere er Vol. 2 i denne chilla serien ute:


Global Psychedelic Chill Out Vol. 2 (Spirit Zone 090 April 2001)
CD1:
1. Vargo "Electric Diver" (Pad Megamix)
2. Grey Area "Routing" (Global edit)
3. Blake C "Pieces"
4. Lissa "Sunset"
5. Spacefish "Stardust"
6. Uz "No Pressure"
7. Bloatsucher "Blob"
8. Spiritjack "Slow Burning"
9. Dienzephalon "Beyond Underground"
CD2:
1. Ooze "What`s up?"
2. Yucaian "Influence"
3. SBK "Sanderzug"
4. Necton "Rainbow Warrior" (Dub Mix)
5. OP11 "1A Ville"
6. Alien Mutation "Fistfull Of Dub"
7. Etnica "Triptonite" (Playa Remix)
8. Orbient "Rich"

Mange av låtene på forrige utgivelse syntes jeg var litt kjedelige og lite varierte. Også denne gangen, som alle de andre gangene det har kommet ut samlealbum fra Spirit Zone, er det den over 50 år gamle veteranen dj Antaro som har valgt ut låtene. Den mannen har vell mest kjærlighet for mere minimalistiske ting for tiden. Det var i hvertfall det han snurret da han spillte på Morocco2001. (Sitter med endel fine video opptak av akkurat det) Denne gangen har han gått motsatt retning, og etter min mening en mere positiv retning.

Da jeg så gjennom hvilke artister som er oppført på cd 1, stusset jeg over at det så og si bare var ukjente artister! På forrige utgivelse var det nesten bare kjente artister. Men ikke noe negativt i det. Jeg synes ikke alltid at artister som lager knall god psytrance mestrer psyambient i tillegg. De fleste artistene er tyske, men det er også innslag blant annet fra Japan og Sverige. Først ut er en svært bra låt av Vargo, som er inspirert av elektro og dub. Etterhvert glir det inn behagelige toner i låta. Variert hele veien, som jeg mener elektronisk lyttemusikk skal være, med visse unntak. Videre følger det god låt på god låt. Mye mere softe toner enn på forrige utgivelse, mere variert og utrolig behagelig å lytte til. Mange av låtene er likevell ikke særlig psykedeliske, men god lytte musikk er det likevell. Låt nr 7 av Bloatsucher er vell den svakeste på cd 1. Ellers er det jevnt over bra.

På cd 2 er det straks flere kjente artister med, men også her er det diverse ukjente navn. Låt nr 1 har en knall bra start. Alle låtene på cd 2 er mere psykedeliske enn på cd 1. Noe av det minner mere om låtene på forrige utgivelse og blir noe kjedligere. Men innimellom er det stadig godbiter. En av dem er selfølgelig Etnica låta "Triptonite" som her er i en rolig "playa" remix. Denne skal være på det nye Etnica albummet "Nitrox" som snart kommer på Spirit Zone. Mange av dere har sikkert hørt den i en hardere versjon på party, feks da Dennis avsluttet "Return Of The Trancefarmers" på Exodus 15/12-00 med denne låta, og spillte den mot slutten av partyet på Pitlane 10/2-01.

Jevnt over et svært bra samlealbum. Sjelden man får med seg så mange fine låter på et samlealbum! Gir den terningkast 5 jeg.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!