Atmos/Echö-Lab "Overlap"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Atmos & Echö Lab "Overlap" på Flying Rhino.

Hadde en dårlig start på dagen da jeg fikk dette albumet. Det var litt mørkt i rommet, så jeg presterte å putte Atmos cd`en oppå en annen cd. Det førte til at Atmos cd`en ble sittende fast inni spilleren, og et jævlig prosjekt satte i gang med å få lånt skrutrekker og få spilleren fra hverandre. Fikk den ut til slutt. Da med endel riper på, men den går greit i spilleren likevell.


Atmos & Echo-Lab "Overlap" Flying Rhino Records, April 2001 AFRCD29

1 Old Prinless
2 Three Orange Lights
3 Mark. 13
4 Random Landlord
5 Mental Luggage
6 Logsterfunk
7 Klein Aber Doctor
8 Allways In Control (Red Seal Rmx)

Da Atmos kom ut med albumet "Headcleaner" på Spiral Trax i fjor, ble dette et av de mest solgte psytrance albumene i løpet av året. Før dette albumet kom, syntes jeg ikke Atmos var det helt store. Hadde hørt endel av ham på diverse samleplater og en gang live på Arvika Festivalen i 1999. Men da var det litt antiklimaks, ettersom Hallucinogen hadde avsluttet et sinnsykt bra live sett rett før, og vi var selfølgelig slitne etter det... Når "Headcleaner" kom, lyttet jeg mye gjennom det, og jeg likte det svært godt. Minimalistisk med break beat oppå og behagelige toner etter lang tid. Utrolig transete, og man får en slags sveve følelse av mange av låtene. Etterhvert ble "Headcleaner" faktisk et av mine største favoritt album for år 2000. Det var noe helt nytt, som ingen hadde gjort før han.

Nå er Tomasz Balicki ute med sitt andre album under navnet Atmos. Denne gang i samarbeid med Echo-Lab. Men Echo-Lab består av Henrik Jonsson og Tomasz Balicki, så dette albummet er det Atmos som kan ta mest av æren for. Coveret er i samme stil som sist. Ganske moderne og stilig. Denne gangen har han gått fra Spiral Trax til Flying Rhino Records. Et label jeg har mistet litt sansen for de siste par årene, ettersom de etter min mening gir ut for mye cheesy saker.

Låt nr 1. "Old Prinless" begynner i kjent Atmos stil, men går etterhvert over til veldig bløte toner. Behagelige rytmer hele veien. I grunnen minner det meg mere om progressive house enn om psytrance! Av den typen store dj`s fra England horer rundt med, som feks Digweed, Sasha osv. Men dette er likevell ikke så dårlig som de kan skilte med. Tror nok massen vil falle for denne låta, for det er i grunnen ganske ostete og lett fordøyelige saker. Låt nr. 2 er en ambient låt. Svært behagelig, men det hadde ikke gjort noe om han hadde tatt med litt flere lyd elementer i den. Låt nr. 3 er veldig rolig og litt særere. Morsommere å høre på med diverse metalliske vaskemaskin lyder osv. Låt nr 4 er mere en klassisk Atmos låt av den stilen vi fikk servert på "Headcleaner". Drivende, svevende og rolig hele veien. Låt nr. 5 er mere variert, litt hardere og med ganske mye break beat rytmer. Men dette minner meg mest om gammel hard trance jeg hørte på for mange år siden, og den stilen er jeg ferdig med. Låt nr. 6 er jævlig dårlig. Dette er absolutt ikke psytrance. Det er rett og slett en dårlig house låt! Hadde en misstanke om forandringer i gal retning da Atmos gikk over til Flying Rhino... Låt nr. 7 er mye mere psy. Den begynner litt kjedelig, men etterhvert går den over til noen fine svevepartier, og det lover bra. Men så blir låta ødelagt av en simpel ostete melodiaktig lyd og blir bare kjip. Siste låta hjelper heller ikke. En dårlig elektronisk reggae låt han kunne spart seg for.

Min mening er at dette ikke holder. Det blir for ostete! Noe av det er likevell svært behagelig å høre på, og deilig å danse til. Men Atmos har beveget seg litt for langt unna psytrancen. Det er for lite psykedeliske lyder. Låt nr 1. vil nok likevell de fleste like, for den er vakker til tross for all osten. Han har på en måte stått mellom to valg. Gå dypere og mere i retning av psytrancen, eller gå mere kommersielt og ostete. Atmos har tydligvis tippet over i gal retning. Men han tjener i hvertfall penger på det.. Jeg gir den terningkast 3.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!