Elysium Project "Regenerated"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Spennede nytt Elysium album fra danske Kristian Tinning...

Danske Kristian Tinning (Elysium) har gitt ut flere fantastiske låter, hovedsakelig på Nova Zembla Records som visstnok lurte ham trill rundt på flere skitne måter. Han har nok aldri fått den belønningen han fortjener fra plateselskapene. Han er uten tvil en av de bedre psytrance produsentene der ute, og han har samarbeidet med en haug av dyktige artister. Etter noen år uten å ha hørt noe særlig nytt fra han, er han nå ute med sitt nye album Regenerated på israelske Avatar Records. Vi får bare håpe det går bedre denne gang.


Elysium Project "Regenerated" Avatar Records 2002 (AVA013)

1. Liquid Overture
2. 94rpm (Continous)
3. Dust
4. Keep It Cool (2002 Remix)
5. Retro Song
6. Peace And Love
7. Utterances From The North
8. Pure

Elysium har aldri laget noe særlig hard musikk, men mer rolig litt tribal down tempo trance og ambient. Første låt er et virkelig nydelig spor. Atmosfærisk og svevende lydbilde med litt forsiktig piano. Nesten rytmefri og utrolig behagelig. Låt nr. 2 inneholder mer fete psy lyder, men glir snart over i en behagelig svevende stemning, litt vokal og noe mer rytmer. Også her får du litt vakker piano. Elysium liker tydeligvis å putte dette inn i sine låter. Blant annet hadde han med dette i en lang låt han ga ut med Space Cat på Life Is samleren i fjor (YoYo Records). I låt nr. 3 går vi tilbake til den gode gamle Elysium stilen. En fantastisk fin låt med vakker etnisk kvinnevokal, behagelige transete og dype down tempo rytmer og mange fine lyder og melodier. Låt nr. 4 går omtrent i samme tempo. Igjen svevende og ganske tribal låt, med en stemmesampling som bringer minnene tilbake til en gammel klassiker låt han ga ut på sitt album Dance For The Celestial Beings (Nova Zembla). For dette er faktisk en ny remix av den gamle Keep It Cool låta. Meget bra. Låt nr. 5 er et spennede down tempo spor, slik mye av den rolige delen av goa trance hørtes ut før i tiden. Groovy fin låt i en stil som i hvertfall jeg liker svært godt. Låt nr. 6 bringer i starten minner rett tilbake til gammel hard trance og goa. Dette er virkelig den gamle Elysium stilen. Godt å høre at han er tilbake igjen! En stemmesampling som stadig sier Peace and Love, en groovy trancete down tempo rytme og ganske melodiøst. Låt nr. 7 er en veldig fin ambient låt hvor han blant annet har samplet endel fuglelyder. Vakker og etnisk totalt avslappende chill out. Avslutningslåta begynner også i ambient stilen, men går etter hvert over i den typiske Elysium stilen med transete rytmer. Dette er den hardeste låta på albumet, men likevel ikke særlig hard. Her får vi latter og etnisk vokal som sikkert en del har hørt i en annen låt. Likte du de gamle Elysium låtene, er dette absolutt noe for deg.

Regenerated albumet synes jeg er kjempe bra! Godt å høre at han fortsatt lager god musikk og at han ikke har gått helt bort i fra sin tidligere stil. Anbefales!
Per Kristian




Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!