Eat Static "In The Nude!"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)

Enda en april utgivelse. Atter et nytt Eat Static album! I fjor ga de faktisk ut hele to album; "Crash & Burn!" og "Prepare Your Spirit" (endel av dere så vell anmeldelse av disse i fjor, skrevet av Jørn R. Gustad) i tillegg til en cd singel; "The Alien EP`s". Alt på Mesmobeat Records. Før ga de ut på Planet Dog Recordings, men det gikk desverre konkurs. Gruppa har også en fan klubb! Nå slår de til igjen med "In The Nude!" på deres eget label Mesmobeat:


Eat Static "In The Nude!" Mesmobeat, April 2001 MESMOCD5
1 Salon Kitty
2 Epidemic
3 Follow That Camel!
4 Monstro
5 Our Man In Nirvana
6 In The Nude!
7 Byronic
8 Temponaut
9 Moonbeat
10 Mandrake
11 Critical Mass (Kinetic Overflow Mix)

Eat Static er Merv Pepler, Joie Hinton og Steve Everitt. De har gitt ut plater i mange år nå, både som Eat Static og Ozric Tentacles. Som Eat Static har de alltid hatt en særegen stil. En blanding av techno, psytrance, ambient, dub og break beat. De har spillt live i Norge en gang på Sentrum Sene for noen år siden. De spillte også på Arvika Festivalen i 1998. Selv har jeg ikke sett dem live annet enn på en dokumentarfilm, i tillegg til at jeg hørte et live opptak fra Danmark på NRK P3 i 1997. De har også gitt ut et album med live opptak; B-World i 1998, som er kjempebra. Har etterhvert fått inntrykk av at Eat Static er et band man absolutt burde få med seg live før man dør.

Inntil siste halvannet året har de hatt en egen stil. Men med albummene som kom ut i fjor, har de vist en evne til å gi fullstendig faen i hva massen vil ha. De har lekt seg noe helt vannvittig med lyd, og bevist at de mestrer de fleste genre som de blander med elektroniske lyder. Først med "Crash & Burn!" som var noe av det rareste jeg har kjøpt av musikk fra i fjor. Her hadde de blandet det meste, og det ble nesten litt for sært for meg. De hadde gått ganske langt vekk fra deres tidligere stil. Så kom dobbeltalbummet "Prepare Your Spirit" som ingen skjønte noe av! Der hadde de rett og slett laget et album med nesten gjennomgående acid techno/big beat av den typen vi hørte på for 10-12 år siden! Forskjellen var likevell stor. De hadde med helt fantastisk spekter av tøffe lyder, og lydkvaliteten var selfølgelig bedre. Men det hørtes likevell alt for "gammeldags" ut. Det er absolutt morsomt å høre på, men ikke i lengden.

Så til det nye albummet "In The Nude!" Coveret ser som vanlig litt "hjemmelaget" ut, med noen litt enkle tegningerav av et hus og noen palmer. Inni coveret er det blant annet bilde av en kjempe katt som prøver å ta et par av band medlemmene. Ettersom man aldri kan vite hva slags stil man får fra den kanten lenger, var dette svært spennende. Første låta begynner helt sykt, med knirkende gamle vinyl lyder og en jazz melodi som må stamme fra 40-tallet eller noe. Deretter kommer elektronikken inn, det blandes inn litt samba aktig lyd, og det hele blir kjempemorsomt å lytte til. Så kommer en litt hardere techno låt, mere av den gamle Eat Static stilen. Låt nummer 3 "Follow That Camel!" er en litt dub aktig roligere låt. Utrolig behagelig. En av mine største favoritter på dette albummet. Ellers er låt nr 7, "Byronic" min største favoritt. Dette er virkelig Eat Static land, slik de har gjort det før. En skikkelig transete digg låt. Låta "In The Nude" er bare morsom med helt syke lyder og rytmer. Låt nr 10 "Mandrake"er en jungle/Drum` N`Bass aktig behagelig låt. Ellers består resten av albummet mer eller mindre av skikkelig Eat Static stil, med mye mere tendens til å skeie ut i låtene enn før, slik som på "Crash & Burn!", men ikke så brutalt.

Det har vært litt diskusjon om Eat Static egentlig gir ut psytrance. Etter min mening er det ikke det, men de fleste låtene har mye psykedeliske lyder i seg som gjør at dette burde være noe for de fleste som liker psytrance. For Eat Static er ikke lenger slik de var før. Med dette albummet synes jeg de har løftet nivået enda et hakk.

Det hele er kjempebra. Utrolig variert hele veien, med masse gøye lyder og rare ideer. Et eksempel er låt nr 5 "Our Man In Nirvana" som begynner som en gneldrende rockelåt, går over til noe funky greier, litt ambient, så litt jazz for så å frike helt ut igjen! Jeg synes det er bra at de tørr å gi ut noe så variert og alternativt. Disse karene har virkelig talent! Gir den terningkast 6 jeg.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!