Touchin Bass


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Dragonfly Records er ute med ny psytrance samler...

Dragonfly Records har i grunnen gitt ut ganske mye middels bra trance de siste årene, i hvertfall om man ser på samlerne, men mye bra chill out på sitt underlabel Liquid Sound Design. Nå er de ute med en ny trance samler de kaller Touchin Bass. Mark Neal har også denne gang laget et fint kover.


Touchin Bass. Dragonfly Records 2002 (BFLCD57)

1. 12 Moons – Nimbus
2. Shakta – Wax On
3. Zen Lemonade – Dark Star
4. Green Oms – Mr Boing
5. Bamboo Forest – Step By Step
6. Zodiac Youth – Tattoo
7. Transparent – Acid Blues
8. Aphid Moon – Disco Biscuit
9. Biscaya – Bass Syndrom

Første låt ut er en ny låt av svenske Michael Andresen (12 Moons). Selv synes jeg mange av hans låter kan bli litt vell lite varierte. Denne låta er faktisk bedre enn vanlig. Veldig groovy og svevende, men i den ganske typiske scando prog stilen. Overraskende god start. Låt nr. 2 er en ny Shakta låt av Seb Taylor (Shakta, Digitalis, Angel Tears, Somaton). Her følger han stilen han hadde i sitt siste album Out Of Sight (Dragonfly 2001). Ganske tribale rytmer, skikkelig driv, men svært lite melodier. En merkelig psytrance stil som jeg aldri har hørt andre lage maken til. Liker du en blanding av Digitalis og Shakta med lite melodier, er nok dette noe for deg. Låt nr. 3 er en smakebit på albumet til Zen Lemonade (ekteparet Gus Till og Super Cozi) som kom ut i sommer på Dragonfly (Lemon Soul). Ganske spesiell groovy låt, som er en av de hardeste på albumet deres. Mye rare lyder og samplinger her. Green Oms er et samarbeidsprosjekt mellom Richard Trevor (mest kjent fra The Green Nuns Of The Revolution) og Jon Petit. De kommer snart ut med album på Dragonfly, og her får vi en av låtene på det albumet. Ganske hardt og full on. Veldig dominerende rytmer, men en god del fete psy lyder. Låt nr. 5 serveres av Bamboo Forest som faktisk skulle ha kommet ut med album på Flying Rhino i høst. Men siden Flying Rhino gikk konkurs er det få som har sett noe til det albumet utenom de som fikk seg en promo i tide... Låta vi får her er i hvert fall helt fantastisk! Beste låt på denne samleren i mine ører. Skikkelig party låt, med litt vokal, full on rytmer, fete lyder og fine melodier. Skikkelig bra. Særlig bra blir låta mot slutten da det triller inn noen svært behagelige lyder som gjør låta temmelig transete. Låt nr. 6 er av noen gamle veteraner. Youth selv i samarbeid med Mark Manning. De kaller seg fortsatt Zodiac Youth. Låta de gir oss her er ganske melodiøs med et slags rufsete rocka lydbilde som de alltid har hatt. Denne låta er ikke det helt store. Låt nr. 7 er også av Youth, men her i samarbeid med Boris Sass hvor de kaller seg Transparent. Denne låta går i grunnen i samme gate som forrige låt. Ganske rufsete rocka lydbilde, men likevel ganske lite variert og kjedelig. Nest siste låt er en ny låt av Aphid Moon (Jules Hamer) som kommer ut med album på Dragonfly i løpet av vinteren. Selv har jeg aldri likt Aphid Moon noe særlig. Ganske kjedelige og lite varierte stumpy rytmer hele veien, og lite ellers. Veldig mørkt og dystert. Denne låta bygger seg faktsik litt opp og blir ganske melodiøs etter hvert, så det er fortsatt håp for Aphid Moon. Touchin Bass avsluttes med en låt av to svensker som kaller seg Biscaya. Dette er minimalistisk stumpy tech house aktig trance av den typen vi har fått litt for mye av fra Dragonfly de siste åra.

Touchin Bass er hakket bedre enn de fleste andre trance samlerne Dragonfly har gitt ut de siste åra, men det er likevel ikke det helt store. Men du får i hvert fall en godbit fra Bamboo Forest og et par andre ganske interessante saker. Dragonfly har i hvertfall uten tvil sett sine beste dager, og chill out er vell det de kanskje burde satse mer på.
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!