Module 01


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
3D Vision er ute med sin andre chill out utgivelse. Denne gang en samler.

Franske 3D Vision Records slapp sitt første chill out album tidligere i år. Det var Entheogenic sitt debut album. Et utrolig overraskende album. Et av de klart beste albumene jeg noen gang har hørt!! 3D Vision Relax er nå ute med sin første chill out samler bestående av for det meste franske artister. Forventningene har vært ganske store etter den forrige store overraskelsen!


Module 01. 3D Vision 2002. (3DVCD014)

1. Jadis – Passage Du Lalung La
2. Entheogenic – Impossible Landscape
3. Solar Fields – Electric Fluid (Early Mix)
4. Asura – Lost Eden
5. Talamasca – Brain Activity
6. Toires – Ma Wa`l Hob
7. Aes Dana – Suspended Grounds
8. Tiya – Taxi Drive
9. Nomad – Zambia
10. Javier De Gallou – Dream In Vain

Første artist ut er en franskman som er helt ukjent for meg. Dette er Christophe Denizot under navnet Jadis. En ganske morsom og fin psy dub låt, med blant annet noen morsomme stemme samplinger, behagelig groovy bass og litt svevende toner. Låt nr. 2 er av fantastiske Entheogenic (Piers Dak-Rhind og Helmut Glavar). Dette er en ny låt som ikke er på albumet deres. Et nytt mesterverk, som er i noe samme stil som endel Shpongle låter. Meget vakkert og svært variert. Du får blant annet litt vokal, litt bonga rytmer, svevende toner, litt fløyte og ganske mye mer rytmedriv utover i låta enn de fleste på albumet. Beste låt på denne samleren. Låt nr. 3 serveres av svenske Solar Fields (Magnus Birgersson). Han ga ut albumet Reflective Frequencies på Ultimae Records i fjor. Låta vi får her er ikke på albumet. De fleste låtene på hans album er veldig rolig ambient. Låta vi får her er det litt mer rytme i. Veldig svevende stemning og behagelig å lytte til. Asura er det mange som liker, mest sannsynlig fordi de lager ganske lett fordøyelig ambient. De slapp albumet Code Eternity i fjor, og er snart på vei med nytt album. Låta de gir oss her er ganske vakker med mye vokal, svevende lyder og en tung down tempo rytme. Litt rock pop følelse over låta, men greit nok. Talamasca er ikke akkurat kjent for å lage noe særlig chill out, selv om han har kommet med et par svært gode avslutninger på sine album tidligere. Her gir han oss låt nr. 5. En ganske eksperimentell litt industriell låt. Grei nok, men ikke det helt store med en litt latterlig melodi. Ting blir straks bedre i låt nr. 6 der Florian Seriot (Toires) gir oss en fantastisk fin marokkansk låt fra hans siste album Sanäti (Bacroom Beats og Dakini Records). Hans album anbefales på det varmeste! Aes Dana (Vincent Villuis) er et ukjent navn for meg, men her serverer han låt nr. 7. En annen artist fra Ultimae Records. Dette er svært rolig og svevende ambient uten rytmer. Vakkert om du er i den rette stemningen. Christof Drouillet kjent for blant annet Absolum har ikke laget mange chill out låter, men her går han under navnet Tiya og har laget en svært rolig låt. Blant annet får du en indisk kvinnestemme, behagelige sakte rytmer og en merkelig melodi. Ganske fin låt. Nomad har jeg aldri hørt en rolig låt av før. Han gir oss nest siste låt på denne samleren. En låt med litt vakker kvinne vokal, tunge dub rytmer og litt trompet. Module 01 avsluttes av en mer ukjent artist, Javier De Gallou. En noe merkelig eksperimentell låt, med litt jassete trompet og for det meste svevende lyder.

Denne samleren var nok ikke så bra som forventet etter å ha lyttet til fantastiske Entheogenic i et halvt år. Likevel er det endel fine låter her, og den nye Entheogenic låta finner du heller ingen andre steder.
Per Kristian







Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!