Vatos Locos "Welcome 2 Da Barrio"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Nick Barber (Doof), Celli (Soundaholics) og mexikanske Xavier Flux har dannet gruppa Vatos Locos og gitt ut et album bare i Mexico...

Denne utgivelsen kom ut tidligere i år, og jeg har vært på jakt etter den i mange måneder. Den kom dessverre ut bare i Mexico og har vært tilnærmet umulig å oppdrive noe annet sted. Men leter man lenge nok, kan man ha flaks...! Dette er et svært spennende prosjekt av Nick Barber (Doof) i samarbeid med Celli (Soundaholics) bosatt på Ibiza og Xavier Flux fra Mexico City. Dette albumet er av en eller annen merkelig grunn gitt ut av Sony Records i Mexico.


Vatos Locos "Welcome 2 Da Barrio" Sony ATV Music (CCDEI505567)

1. Welcome 2 Da Barrio
2. Sawtooth Salad
3. Plug-In Sect
4. Dreamspell
5. Playa Del Karma
6. Moon Goose
7. Locomotive
8. Polarizer
9. Space Change

Nick Barber har alltid hatt sin særegne stil som Doof og Soundaholics har fulgt 3D Vision og GMS stilen. Første låt har rullende tunge bassrytmer, men inneholder mye tøffe lyder og syke melodier som antagelig Nick står bak. I starten sier også en stemme Welcome 2 Da Barrio. Låt nr. 2 inneholder noe mer melodi og tøffe lyder. Også her en del fete stemme samplinger. Låt nr. 3 er av samme type, med et skikkelig groovy lydbilde. Midt i låta kommer det en syk stemme og sier noe. Etterpå skyter låta fart, og det kan minne en god del om Doof sitt siste album It`s About Time, men i ganske mye hardere stil. Låt nr. 4 begynner med noen vakre lyder, før rytmene hamrer løs. Smekre lyder triller inn i låta. Melodiøst og mye som minner om Doof, med en blanding av den vanlige psytrance stilen du finner i de fleste utgivelser nå til dags. Min favoritt så langt på dette albumet. Fantastisk bra låt! Låt nr. 5 begynner med svevende vakre toner og litt jungel lyder i form av fuglesang og sirisser. Rytmene går i et behagelig dansbart tempo. Svært groovy og ganske progressivt lydbilde. Morning trance på sitt beste. Låt nr. 6 har noe mer bastante rytmer. Her får du en haug av fete lyder og masse variasjon. Faktisk litt house følelse over denne merkelige låta. Atmosfæriske lyder og merkelig bass. Låt nr. 7 er noe mer monoton techno inspirert, men med mye psykedeliske lyder som blir mer og mer transete utover i låta. Nest siste låt er en låt i 3D Vision/GMS stilen. Rullende bassrytmer og temmelig full on. Etter hvert får vi også en herlig melodi som ofte savnes i låter som dette. Avslutningslåta er en skikkelig funky down tempo dub låt med masse vokal av Isabelle Malchionni som sannsynligvis synger på spansk. Ganske fin låt.

Vatos Locos albumet var en stor overraskelse da det kom. Og det er meget bra, men det er kanskje ikke så rart når man ser at Nick Barber er involvert. Absolutt et bra album å jakte på!
Per Kristian





Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!