Cosmosis "Contact"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Det store talentet Bilbo Bagginz serverer her nok et fantastisk Cosmosis album på Transient Records!!

Endelig! Cosmosis er en av mine klart største favoritt artister. Bak dette prosjektet står britiske Bilbo Bagginz som her kommer med sitt fjerde Cosmosis album! Denne gutten har aldri gitt ut en dårlig Cosmosis låt, så forventningene har vært store før dette albumet kom. Hans tidligere utgivelser er Cosmology i 1996, Synergy i 1998 og Intergalactic i 2000. Alle hans album er gitt ut på Transient Records. Få psytrance artister er så trofaste med et label som Cosmosis har vært med Transient.


Cosmosis "Contact" Transient Records 2002 (TRANR640CD)

1. Contact
2. Find Your Own Divinity
3. The First Step
4. Holographic (Time Space Illusion)
5. Inner Space
6. Spernatural
7. Weird, Sick `N` Twisted (Cosmosis Remix)
8. Human Evolution (Also Sprach Zarathustra)
9. Skankadelic

Som vanlig får du med Cosmosis albumene, et fint kover. Denne gang har han fått lov til å bruke et kunstverk laget av kunstneren Alex Grey. Liker du hans kunstverk, kan du sjekke ut alexgrey.com. Første låt er en rolig down tempo låt. Herlige cosmosis lyder, og en mystisk stemning. Fantastisk start. Spor nr. 2 begynner med massive rytmer, iblandet litt rullende break beat rytmer, slik som Shakta har hatt i sine nyere låter. Her får vi selfølgelig også en drøss med sinnsykt fete cosmosis lyder. Variasjon hele tiden. Etter hvert får vi en fantastisk liten vridd melodi, låta bygger seg en del opp, tar så en liten pause, før låta igjen skyter fart og bygger seg opp igjen med herlige lyder og syke melodier. Meget bra. Låt nr. 3 begynner med en spennende stemme som sier noe, før rytmene og lydene smeller inn igjen. Atmosfæriske små melodier, og svevende lyder som lurer innom i låta. Etter hvert, går låta i mer rullende rytmedriv, med sprettende lyder som svirrer in og ut av låta. Utrolig dansbart, og så sinnsykt fete lyder at hårene reiser seg på ryggen. Låta bygger seg opp og blir svært transete. Etter en stund kommer det inn en slags tradisjonell goa melodi, men i nyere form. Mer herlig psytrance enn dette skal du lete lenge etter i disse dager!

Låt nr. 4 roer det hele ned i starten, med en svært beroligende svevende lyd. En behagelig groovy rytme legges oppå, noen break beats kommer oppå der igjen. De smekre cosmosis lydene hopper selfølgelig rundt i låta, og det bygges opp til et hardere nivå. En melodi som rett og slett bare suger deg inn i transen kommer så inn. En låt det er vanskelig å stå stille til. Ikke fritt for at jeg føyk litt rundt på stuegulvet første gang jeg hørte denne her! Låta tar så en liten pause, men skyter raskt fart igjen. I låt nr. 5 har han gått litt tilbake i tid, og laget en skikkelig god gammel melodiøs goa låt! Ikke blant mine favoritter på albumet, men likevel ingen dårlig låt. Låt nr. 6 har han faktisk laget sammen med Seb Taylor (Shakta, Digitalis, Somaton, Angel Tears). Veldig inspirert av den særegne stilen som du finner på Shakta albumet Out Of Sight (Dragonfly 2001), men blandet med cosmosis sine typiske herlige melodier og lyder. Ganske massiv låt, men også her får vi en slags liten pause midt i låta, med litt svevende toner, før rytmedrivet hopper videre. Låt nr. 7 kan vell sies å være noe av det sprøeste som er gitt ut det siste året! En cosmosis remix av weird, sick `N`twisted. Her får du en stemme som gjenntar ordene weird, strange, sick and twisted, vridd i flere ulike høyder. Låta varierer voldsomt underveis, med flere lag av sinnsyke melodier og tøffe rytmer. Nest siste låt er albumets humoristiske innslag. Låta begynner som en standard cosmosis låt av stilen som gikk igjen på Intergalactic albumet, med litt inspirasjon fra den nyere Shakta stilen. Etter hvert blander han inn melodien fra en komposisjon fra Richard Strauss, som virkelig høres merkelig ut i en psytrance låt. Denne låta legger ikke fullt så mye vekt på alle de syke lydene, men mer det utrolig tøffe rytmedrivet. Likevel heller ikke her er det lite fete lyder. Avslutningssporet er en virkelig rolig og behagelig down tempo låta. Den inneholder en behagelig el gitar gjennom hele låta, sammen med svevende toner og avslappende rytmer. En kjempefin avslutning på et utrolig bra album!

I mine ører er dette uten tvil det beste psytrance albumet som har kommet ut i 2002!! Bilbo Bagginz beviser nok en gang at han er et utrolig talent som lager helt fantastisk musikk! Anbefales til ALLE!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!