Parasense "Parasense"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)

Noe nytt for meg, russerne har begynt å komme med psytrance..


Parasense "Parasense" Acidance Records 2001 ACIDCD001
1 Step Like This
2 Black Sun
3 Apple In Your Head
4 Who Is???
5 Silence
6 Mobile Love
7 Incubat
8 Element
9 Arizona Dream

For de fleste, inkludert meg, er Parasense et nytt navn. Det har lenge vært snakk om dette albumet, og det mest overraskende har vell vært at de faktisk kommer fra Russland! Dette er første cd utgivelse på Acidance Records. Tidligere har de gitt ut noe på blant annet TIP World. Russland forbinder jeg som et ganske dystert land. Jeg forventet meg ikke akkurat happy goa sound derfra heller... Coveret vitner allerede om musikken inni. Mørkt og dystert, med noen psykedeliske bilder på, brunt og svart.

For ikke så lenge siden var det en her på lista som beskrev mye av den nye psytrancen som kommer for tiden med; stomp, stomp, stomp, promp, stomp, promp, stomp... Ved første raske "spolegjennomlytt" ble jeg ikke veldig inponert. Det hørtes ut som stomp, stomp med noen psylyder innimellom. Men, da jeg lyttet gjennom hele albummet fikk jeg et helt annet inntrykk. Ble noe skremt av første låta, for dette var svært mørkt, tungt, slitsomt og dystert. Jeg tenkte at dette ville jeg ikke orket gjennom en hel natt. Men joda! Det ble ikke så værst å høre på likevell. Hele albummet er knallhardt tvers igjennom. Beinharde rytmer som selv en garvet gabber kunne satt pris på.(Gabba Techno=hardeste technoen som finnes, der "jo hardere jo bedre" er mottoet. En egen kultur har blomstret opp i forbindelse med slik musikk, særlig i Nederland.)

Men når jeg lytter til dette harde, er det liten tvil om at dette er skikkelig psytrance. Hele tiden kommer det nye psykedeliske lyder svirrende oppå det mørke lydbildet. Det er ALDRI en soft melodi på noen av låtene. Kunn skumle dystre lyder. Det hele er i grunnen svært tøffe saker. Leste en gang en diskusjon på 604 lista om hva som var beste metoden å skremme bort "Raver kids" av dansegulvet på. Der kom de fram til at The Delta vill gjøre sukse. Tror i grunnen Parasense ville gjort like stor nytte på det punktet. Innimellom kommer noen skumle brøleaktig lyder som kan høres ut som et uhyre eller noe.

Musikken egner seg nok best om natta i en mørk hall eller liknende. Jeg syntes først mye av dette hørtes litt minimalistisk ut, men det er absolutt ikke det. Masse tøffe lyder hele veien, selv om det "milde" uteblir. De har også tatt med et par gode gamle techno lyder som feks flyalarm og bilracerbane lyd, som man kjenner igjen fra masse av den gamle acid technoen på slutten av 80-tallet/begynnelsen av 90-tallet. Ellers er albummet spekket med harde knalltøffe rytmer.

Negative sider ved albummet må være at det er for lite variasjon mellom låtene. Det er aldri et rolig parti i noen av låtene. Det bare går og går uten pause, noe jeg synes at blant annet Hux Flux også gjør feil med sin musikk. Som en fra New York sa til meg da vi hørte dem live i Marokko; "It never rests!" Det blir rett og slett litt for mye stomp, stomp. Musikken egner seg perfekt til å stå og marsjere til, eller den mer tradisjonelle "stumping" dansen.

Alt i alt et ganske bra album, og jeg kan tenke meg at de har endel fete, men skumle parties i Moskva med denne musikken. For russere danser de også. Traff et par russere på Morocco2001, og jada, de hadde på seg de tradisjonelle pelshattene der også. Den får terningkast 4 av meg.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!