Ease Division


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Svenske Spiral Trax Records slipper her sin første chill out samler, og Healer har valgt ut låtene.

Svenske Spiral Trax Records prøver seg med sin første chill out samler. De har tatt utgangspunkt i bare svenske artister, og det er mannen bak Healer (Michael Andresen) som har valgt ut låtene.



Ease Division. Spiral Trax Records 2002 (SPITCD012)

1. Stress Assassin – R.B.C.
2. 12 Moons – Beach Bum Drumz
3. Dab Screen – Dab Away
4. Human Blue + Dj Floyd – When The Pieces Come Together
5. S-Range – 7.6 Ghz
6. Matenda – Imagination
7. Robert Leiner – Roots FM 1
8. Vibrasphere – 33000 Feet Over
9. Healer – Hibernation

Koveret er et bilde av svaberg fra den svenske kyst, og undertittelen til denne samleren er også downbeat grooves from the Scandinavian Shores. Først ut er en ny Stress Assassin låt som ikke er på Stress Assassin albumet som ble sluppet på Spiral Trax tidligere i år. Låta er av samme stil som på albumet. Veldig dyp dub, men svært lite variert og lite som skjer. I mine ører blir Stress Assassin låter veldig fort kjedlige. Låt nr. 2 er av 12 Moons, som er samme mannen som står bak Healer. Også denne låta er i noe samme stil som Stress Assassin låta, men her legges til litt jassete elementer etter hvert. Låt nr. 3 er av noen som kaller seg Dab Screen. Ukjent navn, men ser man hvem som står bak, er det Sebastian Mullaert, mest kjent for sitt fantastiske OOZE album og sitt Son Kite prosjekt. Her lager han en låt sammen med Daniel Skantze. Ingen dårlig låt dette. Den går omtrent i samme bane som OOZE, men er nok et hakk mer dub inspirert. Behagelige lyder og rytmer. Låt nr. 4 er av Human Blue (Dag Wallin) som har sluppet to album på Spiral Trax. Her samarbeider han med Patrik Wingård (Dj Floyd). Dette er faktisk min favoritt låt på denne samleren. Låta er rolig og behagelig, og bygger seg sakte opp fra kun rytmer til herlige melodier og litt vokal. Meget bra. Låt nr. 5 er av S-Range (Anthony Sillfors). Også dette en ganske fin låt, med behagelige rytmer og lyder. Låt nr. 6 av Matenda (Denis Matenda) er noe roligere og svevende. Fin låt. Spor nr. 7 var noe overraskende. En ny låt av Robert Leiner! Han er tilbake med musikkproduksjon etter noen års pause. Han har alltid vært en stor favoritt, og har sluppet et av tidenes desidert vakreste ambient album (Visions Of The Past, Apollo Records) for endel år siden. Låta vi får her er mer dub inspirert enn hans tidligere verker, men en meget fin låt likevel. Melodiøs og svevende, samtidig som vi får dype dub rytmer og herlige lyder. Kan minne endel om stilen til OOZE. Nest siste låt er av Vibrasphere som har sluppet få chill out låter, men de få de har laget har vært veldig bra. Dette er nok en herlig låt. Utrolig behagelig med fløytespill som minner en del om Solar Quest. Totalt avslappende musikk. En av de beste låtene på denne samleren. Michael Andresen avslutter samleren med en av sine egne Healer låter. En låt som ikke er på Healer albumet Wonderground som han slapp på Flying Rhino i 2000. En fin svevende ambient låt.

Ease Division begynte dårlig, men ble fort bra etter et par låter. Mange fine eksklusive låter du ikke finner noen andre steder, som gir et godt bilde på svensk psydub i disse dager.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!