Toires "Oued"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)

Toires "Oued" kom ut i høst (2000). Toires hadde jeg ikke så mye erfaring med, men hadde hørt dem på diverse samleplater før jeg hørte dem spille live i Morocco2001 på nyttårsaften. Ble svært positivt overrasket over dem...;


Toires "Oued" (Toires Records 2000) TOI002

1. Lelital (Toires Remix) 06:05
2. Abir 01:31
3. Barmani (Black Eyed) 05:04
4. Honey Moon In Africa III 06:08
5. Azif Laile 04:02
6. Smoking Gun 05:25
7. Tali (Out Of The Solar System...) 04:03
8. Kia 07:07
9. Menara 07:15
10. Nafas Al Ayat 03:29

Mannen bak Toires er Florian Seriot. Med seg på dette prosjektet har han fått litt hjelp av Stephan Holweck og Loic Vanpoucke, kjent fra blant annet Total Eclipse, The Antidote og The Mystery Of The "Yeti", I tillegg er det med diverse marokkanske sangere og spillemenn.

Albumet består gjennomgående av rolig musikk/psykedelisk ambient. Ble inspirert til å skrive en anmeldelse, fordi dette albumet rett og slett er helt fantastisk vakkert! Toires har hentet inspirasjon fra arabiske og muslimske land til alle låtene på albumet. Blandet elektronisk musikk med etniske instrumenter, arabisk sang, muslimske bønnerop osv. Også coveret er inspirert av dette, med flotte mønstre veldig likt mye av det vi så i Marokko. Alle låttitlene står på to språk, engelsk og arabisk. Inni coveret takker han blant annet hans marokkanske familie. Selv bor han i Frankrike, men det er tydelig at det er nettopp i Marokko han har hentet inspirasjon til albumet. Albumet heter "Oued", noe som er marokkansk. Svært mange stedsnavn i Marokko begynner med dette ordet. Tror det betyr noe med elveutmunning.

Så er det musikken. Tenker tilbake til da de spillte live på Morocco 2001. De var blant de første til å spille tidlig på kvelden. Sola var akkurat gått ned, det var et vakkert lys på himmelen, og stjernene begynte å titte fram. På scenen stod Toires og ga oss en helt magisk stemning ute i ørkenen. Husker jeg fikk frysninger på ryggen da låta "Kia" ble spillt. Utrolig vakkert! Nettopp denne låta og "Honey Moon In Africa III" er mine favoritter på albummet. Jeg liker som regel ikke vokal i musikk, men disse marokkanske damestemmene er bare utrolig bra!

Albumet må bare høres. Vil ikke prøve å beskrive musikken noe mere her. En CD alle som har vært i Marokko helt sikkert vil ha glede av, men også alle andre som har sans for psykedelisk ambient og etnisk musikk. Den får uten tvil terningkast 6 av meg. Det er vell ikke akkurat det letteste albumet å få tak i, men dere får sjekke ut nett sjappene i utlandet. Det er i hvertfall et av de klart beste chill out albumene jeg har i samlinga. Og forresten; ikke gidd og last det ned på mp3. Støtt heller opp om Toires Records. De fortjener det!
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!