Solstice


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Ny samler fra japanske Solstice er endelig i salg i Europa. En samler spekket med store psytrance artister.

Japanske Solstice Music slapp tidligere i år ut en samler de kallte Elejam. Dette var et slags samarbeid mellom selskapet Elejam og Solstice Music. Denne samleren var dessverre bare tilgjengelig i Japan, og ble fort utsolgt. Nå har Solstice fått et underlabel i Frankrike som de kaller Solstice World, og de har fått gitt ut samleren på nytt, denne gang bare under navnet Solstice. En meget ettertraktet samler dette her, spekket med store artister.



Solstice. Solstice Music 2002 (SOL-WCD001)

1. Antidote - Analog Activity
2. Synthetic - Beat Machine
3. Saiko-Pod - Sashitarian
4. Yumade - Trotskist
5. Bio-Tonic - Stereo Tonine
6. GMS - The Red Dragon
7. Alien Project vs Orion - Stoned Bambin
8. Total Eclipse - Eleusis
9. Antidote vs Synthetic - La Piedra Escondida
10. G.B.U. - El Presagio

Koveret denne gang er virkelig vakkert, som det ofte er med japanske utgivelser. Solstice har sopt til seg veldig mange av de største psytrance artistene for tiden. Først ut er Antidote som slapp album på Solstice i fjor. Her får vi en meget fin trance låt, i hans typiske Antidote stil, men denne låta er nok hakket mer variert enn hans forrige utgivelser. Låta inneholder herlige psyke lyder som alltid fra Serge Souque. Ved siden av å lage god musikk under navn som Total Eclipse, GBU og The Antidote, er han også en svært dyktig dj! Låt nr. 2 er av Frederic Holyszewski som går under enn drøss forskjellige navn. Her går han under navnet Synthetic, og han har faktisk sluppet et Synthetic album på Solstice nå i sommer! Låta vi får her er bedre enn alle Synthetic låter jeg har hørt så langt. Techno inspirert trance, men ikke så rufsete som han pleier å lage dem. Ganske tøff låt. Låt nr. 3 er av danske Saiko-Pod (Koxbox). De har sluppet albumet Phutures and Options på Solstice og Spiral Trax i år, men låta vi får her er faktisk ikke på albumet! En herlig låt i den nye Saiko-Pod stilen. House inspirert trance, som i hvertfall fenger meg noe helt vanvittig.

Tre gode låter på rappen. Låt nr. 4 er av franske Yumade som slapp sitt andre album i år. Selv har jeg aldri likt Yumade, og kan ikke si jeg liker denne låta så godt heller. Meget hard monoton techno trance. Låt nr. 5 er av franske Bio-Tonic som virkelig har blitt populære etter at de slapp sitt debut album på Solstice i fjor. I år kommer de blant annet med en utgivelse på TIP.World! Låta vi får her er nok den beste trance låta jeg har hørt av dem til nå. Her har de blandet inn indianer sang, psykedeliske lyder og ganske full on rytmedriv. Meget bra. GMS gir oss låt nr. 6. De ga ut det nye albumet No Rules på Solstice og Spirit Zone i vår, men denne låta er heldigvis ikke på albumet. Låta skiller seg ikke nevneverdig ut fra resten av låtene de har sluppet de siste to åra. Det virker som de har stagnert litt, selv om de er mestere på denne stilen. Unge Ari Linker blir tatt inn i varmen de fleste steder for tiden. Her samarbeider han med Jean Borelli (Orion) og gir oss en låt som går i veldig standard Alien Project stil de første minuttene, før låta blir virkelig tøff. En skikkelig party låt som vil skape rabalder på dansegulvet.

En av mine favoritt grupper gjennom tidene er franske Total Eclipse. Her får vi endelig en splitter ny låt fra dem. Her er de ikke like gode som de pleier, men låta er slettes ikke dårlig. De følger den nye full on stilen, men med mere psykedeliske lyder. Det foregår mange spennende samarbeid blant musikerne som har bosatt seg på Ibiza. I nest siste låt på denne samleren får vi en låt av Antidote sammen med Synthetic. Og låta ligger faktisk omtrent midt i mellom disse i stil. Synthetics techno aktige driv, og Antidotes melodiøse lyder. Ikke dårlig. De sinnsyke gutta The Good, The Bad and The Ugly (GBU) avslutter denne fantastiske samleren med en av de herligste psytrance låter jeg har hørt i år. Dette er stjerne dj Dimitri Nakov sammen med Antidote og Synthetic. Låta begynner med en behagelig korsang, før de tøffe rytmene triller av sted sammen med en haug smekre, herlige psy lyder. Utrolig bra!

På denne samleren får du så og si bare sjeldne og gode låter! Absolutt verdt å ha i din psytrance platesamling. En av årets beste psytrance samlere uten tvil.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!