Prototyp "Phantom"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Nytt sideprosjekt av Linus Wessel fra Tarsis, i samarbeid med Massimo Santucci. De gir nå ut album på tyske Insolation Records.

Gutta i Tarsis har svært mange sideprosjekter. En av dem, Linus Wessel, er nå ute med et album under navnet Prototyp, som han gjør sammen med Massimo Santucci. Albumet er ute på underlabelet til tyske Zoomshot, Insolation Records.



Prototyp "Phantom" Insolation Records 2002 (INSOL 032)

1. X-Man
2. Down Under (Viertel-Vor-Drei-Mix)
3. Holiday On Spice
4. Uncover (Casa vs. Nova Mix)
5. Africa (1st Mix)
6. Insight
7. Highlite Diversity
8. 3 Minds In Motion
9. Uncover (Oszilla`s Rockbitch Rmx)

Første låt er en svevende transete låt på ti minutter. Veldig progressiv, drivende og ikke i nærheten av full on. Låt nr. 2 begynner litt techno aktig, med veldig techno aktige rytmer. Litt psykedeliske lyder tvinnes så inn i låta. Den hel typiske prog house aktige psytrancen som veldig mange tyskere spiller for tiden. Litt platt låt. Låt nr. 3 beveger seg enda nærmere house soundet, og er absolutt ikke noe for meg. Her får vi også litt vokal, ekko effekter, litt svevende lyder og groovy rytmer, men lite utvikling i låta. Dette er nok mer dj materiale enn noe for oss lyttere. Låt nr. 4 fortsetter enda mere svevende, og her får vi også noen behagelige lekne melodier som gjør låta til en ganske fin morningtrance låt. Ganske atmosfærisk lydbilde.

I låt nr. 5 settes tempoet litt opp. Vi får litt marsj takt og harde rytmer, før et meget behagelig parti kommer etter noen minutter. En slags stemme nynner noe, og vi får nok en atmosfærisk låt. Dette fortsetter i låt nr. 6 som jeg vil si blir mere prog house enn psytrance. Likevell ikke dårlig om du liker slikt. Etter noen minutter kommer de behagelige melodiene, og rytmene går slik at det tar lang tid å bli sliten. Låt nr. 7 går i samme løype, men i nest siste låt på albumet får vi endelig noe annet. En litt jassa psyambient låt. Litt mystikk, litt kvinnevokal, gitarer og behagelige rytmer. Dette kan de vell så godt som å lage prog house! De avslutter albumet med en litt hardere, men melodisk versjon av Uncover låta. Etter min mening, en mye bedre versjon enn låt nr. 4. Meget dansbart.

Dette albumet er noe for dere som liker stilen til Human Blue og andre som lager svevende progressiv trance som går i retning prog house. For meg blir det litt kjedelig i lengden, men kan også være behagelig om man har hørt mye på full on psytrance. Dette er nok best som dj materialet, og vil nok bli snurret mye av tyske djs i sommer.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!