Human Blue "Electric Roundabout"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Dag Wallins andre Human Blue album er ute på svenske Spiral Trax.

Svenske Dag Wallin er ute med sitt andre album under navnet Human Blue. Også denne gang på Spiral Trax. Hans forrige album ble tatt vell i mot av de som liker den nye progressive trance stilen som heller i retning prog house. Koveret denne gang er litt morsomt, for her er det bilder av pigger som har vært i bildekk. Disse ble trukket ut fordi han ble nektet å kjøre på autobahn i Tyskland med slike dekk, på vei til å spille live, med vinterdekk:) Han hadde altså valget mellom å droppe partyet eller ødelegge vinterdekkene... The show must go on!



Human Blue "Electric Roundabout" Spiral Trax 2002 (SPITCD010)

1. Memorexis
2. Intercity
3. Dream Creator
4. Calculated
5. Aerostar
6. Cosmic Approach
7. Carpe Diem
8. Electric Roundabout

Låt nr. 1 går rett på prog stilen, med groovy behagelige rytmer som bygger seg langsomt opp før en enda behageligere tone legges oppå. Typisk såkalt scando sound som også andre Spiral Trax artister som Atmos og S-Range har gitt ut mye av. Dette er musikken dj Anti vanligvis serverer i sine sett. Litt funky lyder, men rytmene er mest i fokus og det er ikke særlig psy. Resten av låtene på albumet er av samme oppbygning. Altså ikke mye variasjon i stil mellom låtene. Likevell er han en mester på denne stilen, og absolutt å anbefale for dem som liker slik. Problemet er at man fort blir lei av låtene, og musikken bør spilles på høyt volum og et bra anlegg for å komme til sitt rette. Slik trance kan også lett bikke over på det litt for ostete og det vi kaller euro trance, men Mr Wallin ballanserer lett på den gyldne middelvei. For meg blir dette litt for platt over lengre tid, men er absolutt behagelig å lytte på til tider.

Et godt album innenfor denne stilen, men man kommer ikke bort i fra at dette heller mer i mot progressiv house enn mot psytrance. Så for de som liker dette, er det helt sikkert mye prog house for dere der ute.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!