Surreal "Beyond"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Nytt samarbeid mellom to representanter fra GMS og Violet Vision! De serverer her sitt album på MDMA.

Shay Raviv ga ut sitt debutalbum i fjor med Jonathan Dagan under navnet Violet Vision. Han har i år gitt ut et nytt album, denne gang sammen med en av gutta i GMS! De går under navnet Surreal. Et svært spennende prosjekt. Violet Vision albumet var veldig eksperimentelt. En blanding av mange ulike stilarter, med alt fra trance til rock og pop. Musikken til GMS er helt forskjellig fra det, så dette samarbeidet var veldig overraskende.



Surreal "Beyond" MDMA Music 2002 (MDMA013-2)

1. Beyond
2. Beats n pieces
3. Sky fall
4. Speech Failure
5. Black rock cities
6. Common Citizen
7. More than a drop
8. Mind Canvass
9. Dealing With Demons

Første låt ut er en trance låt, med mye melodi og rare samplinger. Dette ligger faktisk omtrent midt i mellom GMS og Violet Vision i stil. De monotone rytmene til GMS sammen med lydvariasjonen til Violet Vision. Låt nr. 2 følger på i samme stil. Her får man faktisk litt funky house aktig følelse. Låt nr. 3 er noe mørkere og hardere, men beholder de flytende atmosfæriske partiene som går igjen i de fleste låtene. Behagelig trance som det går fint ann å lytte til hjemme i stua. Denne låta forandrer seg litt hele veien. Låt nr. 4 fortsetter i samme tempo og stil. Låt nr. 5 varierer noe mindre. Selv om det er rikt utvalg av lyder i disse låtene, blir de ganske monotone og litt platte, mest pga de lite varierte rytmene. Låt nr. 6 fortsetter i samme bane, og låt nr. 7 blir enda litt mer monoton, men drar på med behagelige melodier mot slutten. Låt nr. 8 er en av de mest melodiøse låtene. De avslutter heldigvis albumet med en rolig behagelig dub låt. Her har de blandet arabisk musikk med elektroniske lyder. En låt som minner mere om Violet Vision i stil enn resten av albumet. Alle låtene henger sammen som en mixet cd, så her får vi en reise uten noe skille mellom låtene.

Dette albumet ligger omtrent midt imellom Violet Vision og GMS i stil. Jeg hadde nok håpet på litt mere eksperimentering enn dette, for her er det ingen store ulikheter mellom låtene, bortsett fra det rolige sporet til slutt.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!