Empty Hand


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Lyst på full pakke? Sjekk ut denne karate samleren på det nye israelske labelet Trancelucent Productions.

Trancelucent Productions er et helt nytt label i Israel. De er nå ute med sin første utgivelse som er en samler som allerede har fått mye god omtale. De tar for seg så og si bare totalt ukjente artister. I denne samleren har de også laget et tema rundt. Karate er en kampsport fra Japan, og her får du vite en haug med ting om karate som du sikkert ikke visste fra før. Navnet på denne samleren er Empty Hand, noe som faktisk er karate på engelsk! Det japanske ordet "kara" betyr empty og "te" betyr hand, altså karate. Siden både japanere og israelere har vært med på å skape denne samleren, står all teksten både på japansk og engelsk.



Empty Hand. Trancelucent Productions 2002 (TP001)

1. Intro by Maze
2. Perplex - Empty Hand
3. Molecular - Waking Up
4. Misted Muppets - Goju
5. Side Effect - Kata
6. Alo Malo & Vortex - Distorted Reality
7. Misted Muppets - Human Beings
8. Maze - Gangmed
9. Evil Drug Lords - The more things change the more they stay the same
10. Maze - The final ki-ay

Morsomt når de går inn for å gjøre noe ekstra ut av koveret. Her får vi noe interessant å lese på, noe fint å se på og noe fett å lytte til! Først ut er en intro på ca et minutt. Så får vi en låt av Perplex som har gitt ut to album før. De tar utrolig nok i bruk samplinger fra Little Fluffy Clouds låta til The Orb! Ellers er låta mørkere enn vi er vant med fra Perplex. Ganske tøff og veldig dansbar, med et spennende rytmedriv. Låt nr. 3 er en spretten litt nyskapende trance låt, med uvante rytmer og tøffe samplinger. Helt sikkert en låt som vil gjøre det bra på party. Låt nr. 4 har en voldsom rullende rytme og noen virkelig masete lyder. Skikkelig full on. En låt for de som liker skikkelig hard psytrance. Midt i låta får vi likevell en behagelig pause og låta blir mere melodiøs og absolutt noe for meg. Nok en god party låt.

Låt nr. 5 begynner skikkelig svevende, med en meget fin tone. Deretter får vi behagelig break beat aktige rytmer, lekne melodier, svevende partier og pauser. En av de klart beste låtene på denne samleren. Kan minne litt om Simon Posfords senere utgivelser når han har laget noe hardt, selv om dette ikke kommer helt opp i mot den kvaliteten. Låt nr. 6 er den mest rocka låta på denne samleren. Her får du harde tunge rytmer og en skikkelig hard rock gitar. Mildere blir det ikke i låt nr. 7. Her får du noen sykt vridde barnestemmer, endel råe lyder og masse full on. Låt nr. 8 har en veldig dyp bass rytme, men her er ikke variasjonen allverdens, og låta blekner litt i forhold til resten av samleren. Nest siste låt er hakket bedre, emn den kommer heller ikke opp i mot resten av låtene på cdn. Etter så mange harde låter er det deilig med en rolig avslutning. Dette er en melodiøs down tempo psyambient låt. Ganske fin avslutning.

Denne samleren er virkelig noe nytt og spennende. Mange ukjente navn som er verdt å se opp for i fremtiden. Et virkelig pluss for denne samleren er at vi får full pakke med musikk, kover og interessant lesning. Anbefales til dere som vil sjekke ut ny hard psytrance.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!