Absolum "Wild"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)

TIPWorld er ute med sin trettende cd utgivelse. Denne gang er det veteranen Christof Drouillet sin tur, med sitt første album under navnet Absolum. De fleste av dere kjenner nok denne mannen best fra fantastiske Transwave, som han gjorde sammen med Ibiza mannen Dado (dado går i disse dager under navnet Synthetic og Deedrah), men han har også gått under navnene Christoff, Elixir og Lagoon. Han er også kjent for å ha startet opp det franske labelet 3D Vision, som har kommet med endel kritiker roste utgivelser som feks Download og Ultra High Frequency.


Absolum "Wild" TIPWorld Juni 2001 TIPWCD013

1. Bole Bole
2. Regenerated
3. Sweet Little Wild
4. On The C Side
5. D-Generate
6. Recovery
7. Orange
8. Drumatrix Rmx
9. Ultimatum 138

Coveret skjønte jeg ikke noe særlig av før jeg snudde det på hodet i forhold til teksten. Da dukket det opp noe jeg tror er en isbre hvor det er lagt et mørk blått/lilla lys på. Hva grunnen til at bildet er opp ned vet jeg ikke, men det er vell bare et forsøk på å være sær. Inne i bookleten og på cd`n er det et verdenskart som ser helt normalt ut, bortsett fra at sydspissen av Sør Amerika er ringet inn. Ikke vet jeg hvorfor. Coveret ser temmelig mørkt og dystert ut, og med tittelen "Wild" begynner man å skjønne hva som venter..

Første låt starter med opptak av et øsende regnvær i Sri Lanka! Ikke direkte oppmuntrende, men en videreføring av det dystre coveret. Det er også opptak av lyder fra naturen i Nepal på dette albumet. Etterhvert kommer rytmene som går jevnt til slutten av låta, med diverse psykedeliske lyder på veien, med en liten grad av oppbygning. Resten av låtene på albumet kjøres på i hardt tempo, høy BPM og mørk og til dels skummel stil. Alle låtene begynner rolig med noen rare skumle lyder før en rytme smeller inn og ruller av gårde i jevnt tempo. Hele veien triller det inn nye mørke psykedeliske lyder og det bygges opp mot slutten av låtene. Innimellom svirrer det også inn stemmer som sier blant annet; "Who are you, and what do you want?" som blir gjentatt flere ganger gjennom låta. I låt nr. 8 Drumatrix Rmx sier en kvinnestemme; "How do you do that? I`ve never seen anyone move that fast!" Denne låta har sikkert endel av dere hørt original versjonen av fra før. For et et par av låtene på albumet er faktisk gitt ut på 12` tommere fra før.

For de fleste som kjenner til Absolum fra før er det i grunnen ingen store overraskelser. Det er aldri en lys tone eller melodi, men kunn hardt og mørkt tvers i gjennom. Kan minne litt om GMS sine senere utgivelser, og de som har hørt utgivelser på 3D Vision vet hva det dreier seg om. Nations serien på TIPWorld har også mange låter i denne stilen. Christoff har beveget seg langt i fra det tidligere "goa soundet" og fulgt med i trenden i psytrance verdenen. Ingen av låtene på albumet skiller seg spesielt ut, men min favoritt er låt nr. 6 Recovery. Nettopp det skuffer meg litt at det er så lite variasjon mellom låtene. Samme tempo og samme oppbygning hele veien. I tillegg er alt like hardt og mørkt, så jeg synes han kunne tatt med en roligere låt feks til slutt. Men det er ingen tvil om at karen er dyktig.

Dette albumet er nok litt hardt å sitte og lytte til hjemme i stua, for alle låtene er skikkelig monstre på dansegulvet. Rett og slett wild! Det bør spilles høyt og dine venner som ikke liker psytrance vil nok begynne å hate deg om du snurrer dette for mye. Men for dere som liker slik dyster hard psytrance er dette en anbefaling. Jeg synes TIP crewet beskriver det ganske bra også: "Hi tek precision pieces of super structured, savage, searing sounds. A cranium creakin frenetic frenzy of hi-tonal abandonment towards total nike meltdown. Take a stalk on the wild side!!!" Terningkast 4 fra meg.
Per Kristian


Receivers email:Your email:
Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!