Noosphere "Aqua"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Noosphere har gått fra Twisted til Spirit Zone Records, og er nå ute med deres andre album.

Det er mange som slipper sitt andre album for tiden. Noosphere er også en av dem. Det forrige var albumet Radiated som kom ut på selveste Twisted Records i 1999. Noosphere er N. Paschen og E. Schulz. I tillegg har de fått hjelp med et par av låtene av M.C. Maichel som også deltok i deres første album. De har også fått med seg B. Mohr på gitar i en av låtene. Denne gangen gir de ut album på Spirit Zone Records i Tyskland.



Noosphere "Aqua" Spirit Zone 2002 (SZCD120)

1. Hyperfocus
2. Plan-B
3. Vector
4. Anemony
5. How do you like me now?
6. Waterproof
7. The Return
8. Changes
9. Quicksand
10. Captain Proton
11. Expect the unexpected

Koveret er stort sett svart, bortsett fra et bilde av en kul wallhanging. Altså ikke som med deres forrige album, da de hadde en fyldig booklet med en historie. Første låt ut ligger på det mørke og harde plan. Høy bpm og grove lyder. Temmelig full on hele veien, men ikke særlig variert bortsett fra et par flytende partier i rytmene. Ikke så veldig lyttevennlig, men heller ikke dårlig. Låt nr. 2 begynner veldig monotont, som mange andre Spirit Zone utgivelser de siste årene. Men etter et minutt får vi et behagelig litt skummelt flytende parti. Ganske progressiv låt. Etterhvert får vi også litt tøffe lyder oppi de stumpy monotone rytmene. Likevell ikke noe stor låt, selv om låta skiller seg endel ut fra det meste av annen psytrance.

Låt nr. 3 begynner veldig techno aktig første minuttet, før en massiv rullende trance rytme kjører på. En svevende skummel tone legges på, en break beat rytme legges oppå der igjen, og det blir ganske tøft. Veldig mørk hard night trance dette her, som kan minne litt om Cydonias senere utgivelser. Låta blir ganske melodiøs og veldig rocka. Kanskje ikke så veldig egnet for lytting i heimen, men absolutt noe å rocke et party med. Låt nr. 4 begynner veldig originalt og sprøtt. Merkelige melodier og lyder. Dette er en rolig og chilla låt. Ganske tøft, og langt unna alt jeg har hørt tidligere. Kanskje for sært for mange. Låt nr. 5 er en skikkelig techno trance låt. Traktor trance som jeg ikke er så glad i. Låta er veldig lite variert, men har et voldsomt rytmedriv. Låt nr. 6 begynner med en gitarsolo, før noen tunge dub rytmer hopper av sted med gitarer rundt. Bra utgangspunkt, men det skjer alt for lite utover i låta, slik at den rett og slett blir kjedlig. Uvant å finne noe sånt midt i et psytrance album... Låt nr. 7 er en ganske industriell låt som tar for seg techno trance igjen, men innimellom får vi transete partier som kan minne om deres forrige album.

Låt nr. 8 er nok den særeste låta på albumet. Her er det avanserte dub rytmer, litt gitar og funky melodier. Likevell blir låta for kjedlig for meg. Så hopper vi over i en totalt syk melodi i låt nr. 9. Dette er nesten en slags melodiøs goa trance låt! Ganske tøff låt som helt sikkert får folk i gang på dansegulvet. Låt nr. 10 begynner med en merkelig melodi som kan høres ut som en gammel Warp utgivelse. Men etterhvert får vi trance rytmene. Låta minner så mer og mer om gammel goa. Avslutningslåta er en ren elektro låt! Temmelig sprøtt, med svevende toner og tøffe lyder. Egentlig lite som skiller den fra ordinære elektro låter.

Dette albumet er uten tvil dårligere enn ders debut album Radiated. Men de gjør tydligvis det de selv føler for uten å følge i andres fotspor, og lite minner om annen psytrance som lages i dag. Lytt på det før dere kjøper!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!