Logic Bomb "Unlimited"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Svenske Logic Bomb er ute med ders andre album. Denne gang på TIP.World Records!

Endelig! Dette har jeg gått og ventet på! Logic Bombs andre album er ute på markedet. Denne gangen på TIP.World Records! Bak Logic Bomb står svenskene Johan Krafft og Jonas Pettersson, med litt produksjonshjelp fra Jonas Bergvall (fra Hux Flux). Selv synes jeg ikke Logic Bomb kom helt opp i mot de store artistene da deres første album Headware kom ut på Spiral Trax Records i år 2000. Men gutta har virkelig forbedret seg, og blitt et av psytrance scenens mest populære band. De har spillt verden over de siste par årene og låtene deres har blitt bedre og bedre. De er nå blant mine favoritter på psytrance scenen. De har sin helt særegne stil som ingen andre har kommet i nærheten av. De har et skikkelig rytmedriv, men blir ikke for kjedlig som mange andre, blant annet på grunn av deres flittige bruk av virkelig psykedeliske lyder som få andre artister kommer i nærheten av. Logic Bomb serverer på en måte nåtidens melodiøse goa trance, uten at det de lager likner på gammel goa i noe særlig grad.



Logic Bomb "Unlimited" TIP.World 2002 (TIPWCD19)

1. Datalinks
2. Unlimited
3. Neighbour Of The Beast
4. Marauder
5. Future Uncertain
6. High Density
7. Normalised
8. Compact Living
9. Hund
10. Drop By Anytime

Mine forventninger til dette albumet har vært virkelig store, etter å ha hørt låter de har sluppet på feks Solstice Music og på The Mystery Of The 13 Crystal Skulls på TIP.World. Første låta begynner rolig før en behagelig stumpy rytme homper av sted med en kvinnestemme som gjentar ordene datalinks og paradise endel ganger. Låta bygger seg opp, og sakte men sikkert hører man en herlig psykedelisk melodi bli klarere og klarere. Etter hvert kommer den helt tydelig fram. Fantastisk bra morning trance låt som er helt herlig å danse til. Ikke for ostete og ikke for hardt, ikke for minimalistisk og ikke for full on. Bare ren nytelse for ørene, hodet og føtter. Dette er så transete at man kunne ønske at låta kunne vare en evighet. Men, vi må nok videre til neste låt. Den er litt hardere. Utrolig fet låt. Logic Bomb er ikke de eneste som bremser opp rytmene flere ganger underveis, for så å skyte fart som en liten take off ved å legge på ekstra lyder og rytmer, men Logic Bomb er virkelig mestere på dette. Det fører selfølgelig til virkelig stemning på dansegulvet.

Låt nr. 3 tar en litt ny retning og blir enda mer melodiøs. Lyder som minner om artister som Infected Mushroom og Talamascas nyere låter. Men Logic Bomb gjør det på sin måte, og resultatet er virkelig bra. Låt nr. 4 starter med noen stemmer og en break beat rytme, før de hardeste rytmene så langt på albumet banker i vei. Her får du grovere lyder enn i de første låtene, men også en lys behagelig melodi. Legg merke til at Logic Bomb aldri lar det bli for ostete. Denne låta minner endel om låta på Crystal Skulls samleren, og det sier jo en god del om kvaliteten:) I låt nr. 5 går vi dypere og det blir et mye mørkere og hardere lydbilde. Vi får litt stopp inni låta der en stemme sier Future Uncertain. Etterhvert får vi de lekne hoppende melodiene igjen, men i mørkere form. Låt nr. 6 fortsetter i samme tempo og harde stil som låta før. Veldig intens låt. Her får du mye mer en night trance følelse.

Etter et par skikkelig intense låter, er det deilig med en rolig låt. Spor nr. 7 er en utrolig fin sommerlig låt, med behagelig melodi og en deilig down tempo rytme. Fantastisk! Denne låta kommer i hvertfall jeg til å spille mye i sommer! Mere fantastiske sommertoner enn dette skal du lete lenge etter. Låt nr. 8 starter rolig, men setter så opp tempoet med utrolig originale tøffe rytmer. Skikkelig stilig og veldig dansbart. Rytmene stopper så opp, og melodiene strømmer inn i låta, før vi blir kastet videre i de herlige rytmene. Det er absolutt ikke hardt, men likvell bra tempo og dansbart. I nest siste låt settes tempoet endel opp, og de tar i bruk fete ekko effekter til de spretne sprøe lydene. Etterhvert får vi også litt syke melodier. Nok et bra spor. Logic Bomb avslutter det hele med en hard psytrance låt, som minner om mye av det de har sluppet ut de siste årene. Faktisk er det med noe fra låta Drop Out som du kan finne på samleren Electronic High 2 (Solstice Music 2001). En bra avslutning etter bare gode låter!

Dette albumet må bare skaffes av alle der ute som liker psytrance. Uten tvil et av årets beste utgivelser. Logic Bomb skuffer ikke i det hele tatt!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!