Process "Superior Technology"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Talentet Sean Williams er ute med sitt andre Process album! Denne gang på sitt eget label Process Recordings.

Det har gått to år siden Process slapp sitt første album One Drop Or Two? på Creamcrop Records i Danmark. Dette var et meget bra album som virkelig var nyskapende og gikk nye veier. Process er Sean Williams i spissen, med endel samarbeidspartnere. I det første albumet var Benji Vaughan (Prometheus) med på mange av låtene. Her er han bare med på en låt, men blant annet Charles Everitt er med på et par av låtene. Denne gang har de gitt ut albumet på sitt eget label Process Productions.



Process "Superior Technology" Process Recordings 2002 (PROCD01)

1. Integration
2. Brainmelt
3. Nano.Tek
4. Corner
5. P.O.G.
6. The Crocodile
7. Disco Mantis
8. 10,000 Thrill Seekers

Stilig kover de har laget. For mange var det forrige albumet litt for sært. Låtene til Process er slik at man ikke får noe inntrykk av dem om du spoler og hører raskt gjennom. Du må lytte deg gjennom alt. Først da skjønner man hvordan Process er bra. De tar i bruk masse ulyder, og det høres virkelig sært ut til å begynne med. Men etter hvert tvinnes og smeltes disse ulydene sammen og det former seg til herlig musikk.

Første låt er nesten mer en techno låt enn psytrance. Virkelig hypnotiske techno rytmer som får deg fort i en slags trance opplevelse. Etterhvert får vi endel sære psycho lyder som heller mer i retning psytrance. For meg herlige lyder. Noen sier dette albumet er for syntetisk for dem. Men dette er bare typisk slik Process er. Noen hater det, andre elsker det. Låt nr. 2 tar for seg enda mere syke lyder, og er en skikkelig rask låt. Lydbildet kan minne om Orichalcum og Alienated, med sitt syke lydutvalg. Innimellom får vi også en slags melodi som er innom og gir en behagelig stemning. Låt nr. 3 minner også om Orichalcum. Veldig mye sære lyder. Morsomt i mine ører. Også mange morsomme effekter der lydene tvinnes på en merkelig måte høyt og lavt. Låt nr. 4 er litt mere technofisert, men beholder fortsatt masse sprøe lyder. Det er lett å forstå at dette kan bli for sært for noen.

Låt nr. 5 begynner nesten med en slags goa melodi, og er virkelig en tøff psytrance låt. Her får du mere melodier enn på de forrige låtene, men fortsatt en røff stil. Uten tvil en av de beste Process låtene jeg har hørt. Så får vi en jevn og fin overgang til låt nr. 6, som starter rolig de første to minuttene, før en haug med fete trance rytmer og masse sære lyder strømmer på. Etter noen minutter får vi også noen virkelig tøffe melodier. Utrolig bra! Håper jeg får høre denne på et eller annet dansegulv i løpet av året. Låt nr. 7 setter i gang med mere house aktige rytmer. Kan minne litt om noe av det sære Quirk har laget. Morsom låt veldig langt unna det meste av psytrance som blir laget i dag. Avslutningslåta er virkelig noe for seg selv. Den begynner med en ekko stemme som forteller om hvor mange som ulovlig kommer til å ta LSD i USA de neste månedene. Deretter får vi en skikkelig tempo rytme, syke lyder og svevende partier. Denne låta gjør seg uten tvil godt på party. Hardt, mørkt og drivende. Etterhvert får vi også behagelige melodiøse partier som virkelig er transete. Fantastisk!

Dette albumet synes jeg er virkelig bra! Slik eksperimentell psytrance er virkelig tingen for meg i hvertfall. Et album du fint kan lytte gjennom hele albumet, for det er en glidende overgang mellom alle låtene. Anbefales til alle der ute som vil gå enda litt dypere ned i musikken.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!