Entheogenic "Entheogenic"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Franske 3D Vision Records leverer her sitt første psyambient album!

Mange har gått lei av den såkalte 3D Vision stilen som har regjert mange dansegulv i flere år nå. 3D Vision har flere bra utgivelser, men det har vært utrolig lite variasjon mellom utgivelsene. Kun full on hele veien. Nå har de endelig kommet med sin første rolige utgivelse. Et fantastisk album av Entheogenic.



Entheogenic – Entheogenic. 3D Vision Records 2002 (3DVCD011)

1. Level One 09:53
2. Light Ocean Blue 08:24
3. We Are One 07:29
4, Beyond Zero 07:26
5. Astral Cave 06:43
6. Liquid Universe 07:12
7. Yage 07:49
8. Earth Song 07:52
9. Absolute Love 06:47

Det dukker stadig opp nye talenter jeg ikke har hørt om. Entheogenic er en av de som skiller seg ut, og hopper raskt opp på listen over favoritter. Bak dette prosjektet står Piers Oak-Rhind og Helmut Glavar. Folk begynner vell å bli lei av at chill out album blir sammenliknet med Shpongle. Dub Trees, Celtic Cross, Shpongle osv innførte på en måte en ny genre, noe som ingen hadde hørt noe liknende av tidligere. Derfor brukes disse navnene ofte som sammenlikningsgrunnlag, og også trolig litt for mye. Men om vi kan sette disse i en egen genre bås, vil jeg nok plassere Entheogenic sammen med dem. i takkeavsnittet i koveret innrømmes det også at Shpongle har inspirert dem.

Gode chill out album er ofte svært vanskelig å skrive anmeldelser av fordi man blir helt satt ut og revet med i stemningene. Dette er tilfelle med dette albumet. Her tar det ikke mange sekundene før du bare lener deg tilbake og nyter det hele. Låt nr. 1 varer nesten i 10 minutter. Hele låta er veldig variert fra start til slutt, noe resten av albumet også er. De er veldig inspirert av etnisk musikk, både fra asiatiske og arabiske land, og blander vokal, elektroniske lyder, melodier og organiske instrumenter sammen. Første låt er helt fantastisk, med endel behagelige rytmer og melodier som fører deg direkte til en annen verden. Låt nr. 2 begynner roligere, med knitrende psykedeliske lyder og en nydelig kvinnestemme, før en behagelig sommerlig melodi triller av sted. Piano, harpe lyder, svevende toner, dyp bass og etniske rytmer som gir et fantastisk fint lydbilde!

Låt nr. 3 starter med lyden av rennende vann, før en indisk vokal kommer inn. Her får vi også fele, sitar og melodi som minner om Padmasana og mye mer. Meget vakkert. Låt nr. 4 fortsetter i behagelig tempo, med små innslag av etnisk vokal og organiske instrumenter innimellom alle de vakre elektroniske melodiene. I låt nr. 5 får vi nærmest en opera aktig kvinne stemme. Likevel ikke for mye av dette, og alt flyter perfekt sammen. Utrolige lydlandskaper hele veien. Som med resten av albumet er det svært variert, og så mye at det er nesten umulig å få beskrevet. Midt inni låta får vi blant annet litt klassisk piano innimellom kvinnestemmen, elektroniske lyder og behagelige rytmer. I låt nr. 6 spares det heller ikke på kruttet. Her får vi alt fra fløytespill, indisk vokal, beibi stemmer, piano, harpe, masse bass og sinnsykt herlige elektroniske lyder. Litt høyere tempo enn de forrige låtene. Veldig Shpongle følelse over denne låta. Ikke dårligere, kanskje bedre! I låt nr. 7 senkes tempo og variasjon endel, men ingen dårlig låt dette heller. Svevende lyder og eksperimentelle rytmer som suser en god stund før vi atter en gang får en elektronisk melodi som i hvertfall fører tankene mine et ganske annet sted enn hjemme i stua. Nest siste låta Earth Song er bare ren nytelse. Her er det litt mer fart, faktisk til tider ganske dansbart! Tenk å få denne ved sol oppgang på en eller annen deilig strand etter en lang natt med harde rytmer! Da hadde nok hvertfall jeg svevd inn i transen. Absolute Love er låta som avslutter det hele. Ingen dårlig låt dette heller. Hvor får de alt dette nydelige fra?? The Universe skriver de i takkeavsnittet. Talent har de i hvertfall uten tvil! Musikk som får en til å tenke at verden faktisk ikke er så jævlig like vell…!

Jeg er helt overveldet over dette albumet. Skal du bare kjøpe et eneste chill out album i år, må du kjøpe dette. Psyambient har nådd et nytt nivå! Så mye musikk blekner i forhold til dette. Nei, dette er bare å kjøpe. Noe mer er det ikke å si om det. Nyt det!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!