Growling Mad Scientists "No Rules"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Riktam og Bansi serverer sitt sjette album, denne gang på Solstice Music i Japan og på Spirit Zone i Tyskland.

GMS er ute med sitt sjette album!! Da inkluderer jeg best of skiva som kom ut på TIP.World tidligere i år. Er det virkelig mulig at de har begynt å gi ut best of utgivelser innenfor psytrance også!? Det er jo tragisk. Kjøp heller albumene. Om alle dropper å kjøpe The Hits, slipper vi kanskje flere slike utgivelser i framtiden. Men her får vi i hvertfall 9 flunka nye låter. Albumet er gitt ut på Spirit Zone i Tyskland og på Solstice Music i Japan. (for det japanske publikum og sære platesamlere som meg..) Jeg har den japanske utgaven, men tror ikke det er noe særlig forskjell på annet enn logoen og katalognummeret.



GMS – No Rules. Solstice Music/Spirit Zone Records 2002 (SOLC-012)

1. Life After
2. Gladiator
3. No Rules
4. Im On Mars
5. Hyperactive
6. At The End Of A Rainbow
7. Spliffpolitics
8. Juice By GMS
9. Overdose

GMS er hatet og elsket. Hatet av alle de som ikke liker full on trance og de som mener alt de kommer med høres likt ut. Elsket av de fleste utendørs psytrance festival gjengere som liker å boltre seg i full on galskap til langt på dag. Selv synes jeg de har gitt ut en haug med fete låter, men jeg må si meg enig i at de ikke akkurat har variert ekstremt mellom låtene de siste åra. Riktam og Bansi er nok blant de mest produktive artistene på psytrance scenen, for ved siden av alle albumene er det ikke få låter å finne på diverse samlere på ulike labler. Men med et slikt produksjonstempo er det kanskje ikke så rart at variasjonen stagnerer litt. Likvell er det litt utvikling siden sist.

Det virker som de her har kuttet ned på overdreven masete lydbruk, og satset mere på flytende og svevende transe stemninger. Faktisk tror jeg de har fått en smule inspirasjon fra deres venn Serge Souque (The Antidote) som også bor på Ibiza. Også Ibiza gutta i Etnica tror jeg har gitt dem litt inspirasjon, med deres nye stil som jeg faktisk hater! Men sammensetningen GMS lager blir likevel ikke et dårlig resultat. Jeg skal ikke beskrive hver låt på dette albumet her, for det er faktisk ikke allverdens med variasjon mellom dem. Det er mye GMS stil som vi har hørt før, men også litt nytt. F.eks. spor 6. har noen behagelige utenomjordiske partier ved siden av de typiske GMS elementene. Denne låta vil uten tvil få massene til å gå bananas når den spilles på store anlegg på sommerens festivaler.

Riktam og Bansi har som vanlig ikke vært helt alene om disse låtene. Her finner du samarbeid med Chelli, Shanti, Jimbo, Skazi og Ari Linker (Alien Project). Låt nr. 8 er ganske eksperimentell med noen virkelig sprøe melodier. Avslutningslåta er en litt mer down tempo låt, men absolutt dansbar den også. Enten du vil eller ikke, vil nok mange av disse låtene bli spilt en drøss av ganger av psytrance djs rundt om i hele verden i sommer, enten det er på Samothraki, Voov, Boom eller blant fluoro trollene i skogen her hjemme i Norge. Dette albumet er kanskje ikke veldig egnet til stuebruk, men det vil nok gjøre seg godt utendørs. GMS skal være sinnsykt når de spiller live! For de som ivrer etter en ny dose GMS, er dette noe for dere. For de som fikk nok av de forrige, er No Rules overflødig.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!