Elucidations


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Nok en ny psyambient samler fra Liquid Sound Design er ute! Dette er oppfølgeren til Mana Medicine..

Liquid Sound Design (LSD), det chilla underlabelet til Dragonfly, kommer med et par samlere i året. Her er årets første utgivelse derfra. Oppfølgeren til Mana Medicine. Denne gangen har Humphrey plukket ut låtene. Tegningene på koveret er standard sprøe enkle skisser laget av Youth selv.



Elucidations. Liquid sound Design 2002 (BFLCD55)

1. Ott – Ott Meets Billy The Kid
2. Kiwa – Arachnoid Dub
3. Drum Druids – Last Summer
4. Humito – Monkey Puzzle
5. Violet Vision – Sign Of Bliss
6. Lusine ICL – Scheming
7. The Kumba Mela – Himalayan Dub
8. Abacus – Return To Rama
9. Humito – Wider Horizons (Drum Druids Remix)

Som dere ser er det endel ganske ukjente navn med her. Navn som kanskje burde dyttes lenger ut i lyset. Liquid Sound Design har hatt en liten tendens til å henge seg på den trendy chill out bølgen som har fart over Europa med utgangspunkt på Ibiza det siste året. Da tenker jeg spesielt på den mixede cdn av Alex Paterson som kom ut på denne tiden fjor. Likevel vil jeg nok si at det meste LSD serverer er endel hakk bedre enn de evindelige chill out samlerne som nærmest flommer over i alle kommersielle platebutikker nå til dags.

Først ut er det etterhvert ganske velkjente Ott prosjektet. Veldig dub aktig, med sommerlige melodier og funky orgel. Egentlig en låt som sikkert like godt kan bli spilt av en eller annen trendy dj i sommer på Quart Festivalen. Altså ikke så veldig dypt, men likvell en fin låt. Make Louhio står bak Kiwa, låt nr. 2. Nytt navn for meg, men ingen dårlig låt. Behagelige dub rytmer med etnisk preg over. Jeremy Van Kampen har fått gitt ut litt etterhvert og står bak navnet Drum Druids. Veldig fin låt med alternative rytmer. Låt nr. 4 starter med lyder av en storspove (en fugl). Fet lyd, før en tøff dub rytme spretter av sted med boblende lyder over og under. Dette er laget av Humito, et nytt navn for meg. Fet låt.

Israelske Violet Vision setter opp tempoet i låt nr 5. De ga ut sitt debut album First Sign Of Communication på YoYo i fjor. Et veldig eksperimentelt og bra album. Låta vi får her er ikke på albumet. Tøff låt med groovy rytmer. Kanskje ikke så mye fete lyder som de serverte i låtene på albumet. Så kommer nok et ukjent navn i låt nr. 6. Lusine ICL senker tempoet mange hakk. En behagelig dub låt hvor lite skjer, men dype funky rytmer gjør deg totalt avslappet. I fjor kom Youth ut med albumet East Of The River Ganges under navnet The Kumba Mela Experiment på LSD. Et meget interessant prosjekt der han fikk med seg en haug med dyktige musikere og satte sammen dette. Her får vi en smakebit på kanskje det beste sporet på East Of the River Ganges albumet. Nest siste låt er enda en ukjent kar som kaller seg Abacus. Veldig jassa låt. Sommerlige toner som helt sikkert gjør seg godt på festivaler utover sensommeren. Elucidations avsluttes av enda en Humito låt, remixet av Drum Druids. En fin avslutning med behagelig elektronisk melodi og fet rytme.

Et greit samlealbum, men ikke kanonbra. Helt greit om du vil få en liten oversikt over noe av det som rører seg på psyambient scenen for tiden. Verken dårligere eller bedre enn Mana Medicine, så likte du det, liker du dette også.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!