Alien Project "Dance Or Die"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Ari Linker er allerede ute med sitt andre album, også denne gang på Phonokol...

Ari Linker er en travel gutt for tiden. Han var inntil i fjor helt ukjent, men plutselig kom han fram med albumet Midnight Sun som en slags "surprise release" på Phonokol! Alien Project var det nye hotte som ble spillt av alle psytrance djs verden over. Han har kontrakt på to album hos Phonokol, men er allerede tatt inn i varmen hos TIP.World hvor han kommer med enda et album om en måned! Altså tre album på under et år! Det er heller ikke få spillejobber gutten har fått det siste året.



Alien Project "Dance Or Die" Phonokol 2002 (PH2217-2)


1. Dance Or Die
2. Modulator
3. Genetic Eyes
4. Midnight Sun (GMS Remix)
5. Teotihuacan
6. Anti. @ Alien
7. Dust
8. Ice Is Nice
9. Deep Spirit

Det sier seg selv at det er vanskelig å komme med tre album på et år. Mange sier at Alien Project har spart det beste kruttet til albumet som kommer på TIP.World. Det vet ikke jeg noe om, men på dette albumet får vi et par låter som er gitt ut før. Første låta er i hvertfall flunkende ny. Også denne gang har Ari samarbeidet med flere store artister. I låta Dance Or Die har Jean Borelli (Orion) hatt en liten finger med i spillet. Han var også med på Midnight Sun albumet. Denne låta starter med en slags skummel svevende lyd som svever innom låta gjentatte ganger helt til slutt. Ellers er låta typisk Alien Project, med rullende tunge rytmer og en rask break beat rytme lagt innimellom. Endel tøffe lyder er også innom, men som vanlig er det ikke overflod av dette. Det er tunge rytmer og en slags dyster stemning. Bra låt.

I spor 2 har Avi Shmallov (Astrix) vært med. Låta begynner med de samme rullende rytmene, men går over til litt mere full on aktig GMS liknende stil etterhvert. Ingen dårlig låt dette heller, men ikke noe nytt. Låta Genetic Eyes har nok endel hørt før. De samme seige drøye rytmene. Nesten alle låtene ligger på 145 bpm. Dette er en fet låt med mere variasjon og lyder enn de to første. Ganske GMS aktig som vanlig. Låt nr. 4 har vell mange hørt før. GMS remixen av Midnight Sun kom ut på samleren Assassi:Nations på TIP.World i fjor. Litt oppbrukt låt kanskje? Jeg synes originalen er best.

God morning trance har Linker gitt ut før. Låt nr. 5 har litt fine melodier, som kan egne seg ved soloppgang. Dette er en av de beste låtene på dette albumet. Her får du blant annet litt metallisk break beat rytmer og mye variasjon. Godt å høre at Alien Project tester ut nye metoder. Låt nr. 6 er et samarbeid med Serge Souque (The Antidote). Det kan man faktisk høre. Her får du den typiske Antidote stilen med fengende melodier blandet med Alien Projects tyngre rytmer. Likevell ikke det helt store dette her. Spor nr. 7 "Dust" er en skikkelig stumper, som egner seg fint til å trampe opp litt støv med... Likevell noe av det dårligste jeg har hørt fra Alien Project. Den har noen veldig piskende rytmer som fort gjør vont i øra ved høyt volum. Dårligste låt på albumet. Nest siste låt er ikke noe særlig bedre. Alien Project kan bedre enn dette! Veldig lite variert. Albumet avsluttes av en roligere låt på 135 bpm. Herlig morning trance som helt sikkert vil bli spillt på diverse soloppganger i år. En av de bedre låtene på dette albumet.

Midnight Sun albumet var nok hakket bedre enn dette. Han har ikke utviklet seg noe siden i fjor, for dette høres veldig likt ut. Ikke så rart med så mye utgivelser, men jeg setter en knapp på at TIP.World albumet blir endel bedre enn dette. Dance Or Die er ikke noe dårlig album, men om du ikke er noen Alien Project fan eller ikke likte Midnight Sun, så styr unna dette og vent på TIP.World utgivelsen.
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!