Gabriel Le Mar "Hear And Now"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in norwegian)
Gabriel Le Mar leverer nok et album, kanskje hans beste så langt på Spirit Zone Records!

Gabriel Le Mar er ute med sitt tredje album på Spirit Zone. Men dette er ikke det eneste han har gitt ut. Han er en av de mest produktive artistene for tiden, og står bak en haug med ulike prosjekter, som feks Dub Connected albumene, Montauk P, Saafi Brothers og mye mer. I tillegg er han en flink dj. Selv fikk jeg med meg et av de beste settene jeg har hørt da han spillte på Sola Luna 2001 i Hellas. Han har en helt særegen stil. En spesialist på atmosfærisk drømmende dub trance.



Gabriel Le Mar "Hear And Now" Spirit Zone 2002 (SZCD113)

1. Experience The Lightness 06:36
2. Sunrise To Sunset 08:04
3. In Some Other`s Life 06:08
4. 140 Degrees 06:55
5. Machine Karma 08:27
6. Right From The Heart 05:23
7. Find A Passage To India 07:40
8. Travelogue 05:40
9. Into Deep 05:41
10. Journey To Eurasia 08:23
11. Here And Now 06:09

Gabriel Le Mar har vist seg å mestre mange genre innen elektronisk musikk. Han har virkelig talent, og overrasker stadig med nye stiler. Første låt på dette albumet ruller av sted og er ganske transete. Behagelig tempo med litt gitar lyder og små vokal innslag. Gabriel Le Mar er en spesialist på å lage groovy låter. Mere groovy album enn dette skal du lete lenge etter! Låt nr. 2 starter svært atmosfærisk. Dette er en typisk Le Mar låt, med svevende toner lagt oppå transete dub rytmer. Fantastisk behagelig å lytte til. Musikk som egner seg bra tidlig på kvelden. Spor 3 er ikke fullt så fin, men ikke dårlig. Her brukes det mye bass og rytmene er av den litt rufsete og dype typen Le Mar ofte bruker.

Låt nr. 4 starter i en elektro techno aktig stil. Le Mar har her lekt seg med rytmene og legger på lag på lag. En slags merkelig melodi kommer inn. Er det en slags blues? Ikke vet jeg, for dette likner ikke på noe jeg har hørt før. Variert og rar låt, men morsomt og nyskapende. Du får litt house følelse også, som man ofte gjør av hans låter, men musikken hans går dypere og i andre retninger. Spor 5 er albumets hardeste låt på 141 bpm. Rask dub? Rufsete monotone rytmer med transete preg. Ikke blant favorittene på dette albumet, men her har han med didgeridoo som faktisk er spillt inn i Goa i India!! I låt nr. 6 får vi lagt på endel vokal av en som kaller seg George DIN. Veldig funky eksperimentell låt. Litt rocka og sær. Godt eksempel på hvor bred musikalsk vidde Le Mar mestrer. Han har tydligvis fått endel inspirasjon fra India denne gangen. Låt nr. 7 Find A Passage To India er enda et eksempel på det. Rolig og fint, med skrapende lyder sammen med behagelige toner. En av de roligste låtene på albumet.

Spor 8 får meg til å tenke på Biosphere med en gang den starter, men utvikler seg til noe ganske annet. Lett og ledig stemning. Litt reggae aktig låt som homper av sted i behagelig tempo. Låt nr. 9 Into Deep, går virkelig dypt. En låt Gabriel spillte i sitt sett på Sola Luna også. Utrolig fin låt med litt akustisk gitar. Igjen svevende og atmosfærisk. Nest siste spor er vell den vakreste på albumet. Her er det rikelig med gitar og endel vakker fiolin som får meg til å tenke på arabisk musikk. I siste låt fortsetter det vakre fiolinspillet. Her har han også puttet inn indiske trommer! Roligste låta, som faktisk minner endel om Toires! Fin avslutning.

Gabriel Le Mar leverer her et variert godt musikalsk album. Jeg vil faktisk si at dette er det beste han har gitt ut på Spirit Zone så langt. Så om du liker Gabriel Le Mar fra før, sjekk dette ut. For dere andre er dette albumet veldig bredt, så her burde det være noe for enhver smak.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!