Shulman "Soundscapes And Modern Tales"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in norwegian)
Israelske Yaniv Shulman leverer et fantastisk psyambient album på Shaffel Records! Liker du det første Shpongle albumet, er dette musikk for deg...

Nok et nytt israelsk talent er ute med sitt debut album. Denne gangen er det ikke full on israelitrance, men vakker psyambient som står på menyen. Yaniv Shulman har ikke gitt ut noe særlig før, annet enn et par låter på noen samlere, så dette albumet kommer nok som en stor overraskelse på de fleste. Liker du Shpongle, bør du absolutt sjekke ut dette albumet nærmere!



Shulman "Soundscapes And Modern Tales" Shaffel Records 2002 (Shaffelcd03)

1. Small Grey Creatures 11:18
2. New Paradigm 03:00
3. First Came The Stars 10:48
4. Take A Walk Outside 07:40
5. Elements 10:09
6. Avant Garden 11:33
7. Fromage 06:26
8. Shiogo 06:23
9. Aion 04:02

Litt merkelig kover på dette albumet. En person i rom drakt som står og koster. Mulig han driver med curling, men det ser mest ut som han står i en fabrikk hall. Inni koveret sitter denne personen i rom drakt og mater måker og duer i en park. Sære hobbyer? I koveret får vi også den lange og interessante historien om såkalte "grey creatures". Altså et liknende konsept som på Mystery Of the Yeti samlerne!

Låt nr. 1 starter med at en stemme forteller om en UFO som kræsjet nord i Tyskland. Etter hvert kommer det inn herlige svevende toner og melodier, pluss en rar mørk nynne stemme. Man får Shpongle følelse med en gang. Rolige Shpongle aktige rytmer. Utrolig vakkert. Så vakkert at jeg får helt gåsehud! En av de beste psyambient låtene jeg har hørt! Låta varierer en hel del underveis. Vi er innom boblende lyder og vakkert fløytespill. Spor nr. 2 roer det hele helt ned. En kort låt som fungerer som en slags overgang til låt nr. 3. Spor nr. 3 minner litt om Makyo i starten. En herlig låt med behagelige svevende toner og noen små vokal innslag. Dette er totalt chilla og ikke for kjedlig. Meget bra lyttemusikk. Mot slutten kommer et sinnsykt fint fløytespill. Virkelig Shpongle land! Låt nr. 4 slo det meg at jeg hadde hørt før. Etter å ha grublet litt på det, kan jeg huske at en dj spillte denne på chill out scenen på Sola Luna 2001 i Hellas i fjor høst. En meget fin låt. Låta heter "take a walk outside", og hvorfor ikke ta med discman og Shulman ut en tur?

Av og til skulle jeg ønske jeg kunne flere språk. Låt nr. 5 begynner med en kvinnevokal. Israelsk? Fint er det i hvertfall. Denne låta minner veldig mye om japanske Makyo. Det gjør også låt nr. 6. En litt kuttet kvinnestemme er innom. Låta setter opp tempoet endel, og vi svever av sted i fantastiske lydlandskaper. Så får vi en glidende overgang til låt nr. 7. Her får vi endel behagelige rytmer og en avkuttet kvinnestemme. Etterhvert kommer fløyta inn igjen. En ganske etnisk låt. Spor nr. 8 svever vakkert av sted. Plutselig farer en bil forbi. Ganske spennende stereo opplevelse. Den mest svevende låta på albumet. Albumet avsluttes av låta Aion. Noen dype beats og tøffe lyder, ganske ulikt resten av albumet.

Dette albumet kommer opp blant topp 5 psyambient album jeg noen gang har hørt! Utrolig overraskende bra saker fra denne karen. Uten tvil et stort talent det er vært å følge med på. Det er tydelig at han har hentet inspirasjon fra andre artister som feks. Shpongle, men han har klart å skape sitt eget unike lydbilde. Veldig bra lyttemusikk. Ingen dårlige låter å finne her! Så skal du kjøpe rolig behagelig musikk, vil jeg sterkt anbefale denne!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!